Quantcast

Turizmo departamentas sustabdė „Fresh Travel“ veiklą

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 300 Portugalijoje ir Egipte esančių nemokios kelionių agentūros „Fresh Travel“ klientų tikimasi parskraidinti artimiausiu metu.

Valstybinio turizmo departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas BNS sakė, kad iš Madeiros turėtų grįžti 130, o iš Egipto Šarm El Šeicho - 177 turistai.

„Turime informacijos, kad 307 turistai iš Portugalijos ir Egipto turi grįžti artimiausiu laiku. Tačiau aiškinamės, ar nėra turistų, kurių grįžimo laikas numatytas vėliau. Beveik pavyko sutarti su Čekijos avialinijomis, kad „Fresh Travel“ klientai iš Madeiros grįžtų naktį iš penktadienio į šeštadienį, Egipto užsakomųjų skrydžių bendrovę bandome įtikinti pateikiamų garantijų tikrumu, kad parskraidintų žmones iš Šarm El Šeicho. Jai įsipareigojimų nevykdė „Fresh Travel“, tačiau tikimės, kad pavyks susitarti“, - BNS sakė J.Raguckas.

Turizmo departamentas penktadienį sustabdė kelionių agentūros „Fresh Travel“, dirbančios su prekės ženklu „Plius Travel“, veiklą. Tai padaryta, agentūrai pranešus, jog ji negali vykdyti įsipareigojimų.

Turizmo departamentas perspėjo „Fresh Travel“ keleivius, kad nevyktų į Vilniaus oro uostą, nes suplanuotos kelionės neįvyks.

Su „Fresh Travel“ vadovu Gediminu Keriu penktadienį BNS nepavyko susisiekti - jis buvo išsijungęs mobilų telefoną.

Penktadienį vakare nebeveikė „Fresh Travel“, kuri pigias keliones dažnai pardavinėjo per grupinio apsipirkimo portalus, tinklapis. Jame publikuojamas pranešimas, kad ji negali vykdyti prisiimtų įsipareigojimų.

„Užsakytos kelionės nuo lapkričio 14 dienos nebebus vykdomos, nauji užsakymai nebepriimami“, - rašoma „Fresh Travel“ laiške. Agentūra ragina turistus prašymus dėl pinigų gražinimo pateikti kelionių agentūroms arba tiesiai departamentui.

„Fresh Travel“ skraidino poilsiautojus į Portugaliją (Madeirą), Turkiją, Egiptą, Kanarų salas ir ketino žengti į Latviją, Baltarusiją, Estiją. Skelbta, kad dešimtadalį jos klientų sudarė Latvijos piliečiai, tiek pat norėta pritraukti ir baltarusių.

„Fresh Travel“ spalio pradžioje padvigubino veiklos draudimo įmoką iki 700 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių