Quantcast

Trūksta grūdų vagonų, „Lietuvos geležinkeliai“ juos nuomosis iš Baltarusijos

Lietuvos grūdų perdirbėjams ir eksportuotojams skundžiantis, kad šiuo metu trūksta grūdų vežimo vagonų, o jų eismas per lėtas dėl vykstančių geležinkelio remonto darbų, valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ žada nuomotis vagonus iš Baltarusijos.

Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos direktorė Dalia Ruščiauskienė BNS sakė, kad daugiausiai problemų kelia visoje Lietuvoje remontuojami geležinkelio ruožai.

„Ne tiek pats vagonų trūkumas būtų didžiausia blogybė, bet vykstantys remonto darbai, kurie labai trukdo greitą vagonų judėjimą ir mažina apyvartumą vagonų“, – tvirtino D. Ruščiauskienė.

Anot jos, sklandžiam grūdų pervežimui geležinkeliu reikėtų maždaug 1,5 tūkst. vagonų, tačiau „Lietuvos geležinkeliai“ jų turi šiek tiek daugiau nei 1,1 tūkstančio.

„Taip, jaučiamas kažkiek (vagonų trūkumas – BNS), nes vis dėlto tas parkas nepadidėjo. Jis kaip buvo, taip ir yra toks senas ir nuvargęs“, – teigė D. Ruščiauskienė.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Martynas Burba BNS pripažino, kad daugiausiai problemų grūdų pervežimui kelia remonto darbai, tačiau jie – būtini.

„Iššūkių šiuo metu kyla dėl įgyvendinamų būtinų geležinkelio infrastruktūros atnaujinimo darbų. Šie nepatogumai yra laikini, užbaigus infrastruktūros modernizavimo darbus, krovinių pralaidumas bus atstatytas“, – teigė jis.

Pasak jo, per artimiausias dvi savaites grūdovežių parką laikinai papildys 200 vagonų iš Baltarusijos.

„Piko metu, kai yra didžiausias grūdovežių poreikis, tam tikrų iššūkių kyla. Juos stengiamės spręsti lanksčiai ir operatyviai, bendraujame su klientais bei partneriais ir ieškome sprendimų. Netrukus išplėsime grūdovežių parką, tad tokio kiekio turėtų pakakti ir piko metu“, – sakė M. Burba.

Pasak jo, „Lietuvos geležinkeliai“ šiuo metu turi 1062 grūdų vežimui pritaikytus vagonus ir jie visi išnaudojami.

Problemų dėl grūdovežių kyla beveik kiekvieną javapjūtę. Pernai grūdininkai irgi skundėsi vagonų trūkumu.

Lietuvos agrarinės ekonomikos institutas skaičiuoja, kad šiemet bus nukulta 4,345 mln. tonų grūdų – 24,8 proc. mažiau nei pernai (5,781 mln. tonų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Girdėjau, kad lietuviškus vagonus LG išnuomavusi Kazachstanui. Teisybė tai ar ne ?

kiekvienais metais ta pati nuotrauka

kiekvienais  metais  ta  pati  nuotrauka portretas
ir ta pati problema ,ar sausra ar slabdriba ....... grudu primale kaip sudo , vagonu truksta ,bet grudai netinka net kiauliu kombikormuj....euro sojuzas turetu uz viska israsyt kompensacija....

klausimas

klausimas portretas
ukininkai sake kad derlius del sausros zymiai prastesnis o va vagonu trusta tai gal vagonu talpa sumazejo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių