Quantcast

„Telia“ galutinai pralaimėjo ginčą dėl „Bitės“ įsigytų „Mezon“ dažnių

Telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ po daugiau nei dvejų metų galutinai pralaimėjo ginčą su Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) dėl bendrovės „Mezon“ verslo pardavimo įmonei „Bitė Lietuva“ – pastaroji be konkurso gavo ir „Mezon“ radijo dažnius.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį netenkino „Telia Lietuvos“ skundo ir paliko galioti pastarajai nepalankią 2021 metų liepą Vilniaus apygardos administracinio teismo priimtą nutartį, pagal kurią pripažinta, kad RRT teisėtai leido „Bitei“ įsigyti „Mezon“ verslą.

„Ryšių reguliavimo tarnyba atliko itin detalią vertinimo procedūrą, trukusią apie penkis mėnesius, kurios metu ne kartą tikslinti sandorio struktūros klausimai, teikta informacija apie „Mezon“ verslo padėtį, finansines perspektyvas, vykdyta vieša konsultacija, todėl priimdama įsakymą (dėl leidimo parduoti „Mezon“ – BNS) laikėsi visų numatytų reikalavimų bei procedūrų“, – rašoma LVAT nutartyje. 

Pasak „Bitės grupės“ bendrovės „Mezon" vadovo Roko Simučio, teismo sprendimas ne tik užbaigė konkurentų ginčą, bet ir ateityje suteiks alternatyvų šalies interneto vartotojams. 

„Džiaugiamės, kad padėtas taškas beveik dvejus metus trukusioje byloje. Toks teismo sprendimas palankiausias visiems Lietuvos interneto naudotojams, kurie turės dar daugiau alternatyvų rinkdamiesi interneto tiekėją“, – komentare BNS teigia R. Simutis. 

Anot jo, „Bitės grupė“ įsigydama „Mezon“ visų pirma siekė aktyviau varžytis fiksuoto interneto rinkoje.

Tuo metu ginčą dėl „Mezon“ dažnių inicijavusi „Telia Lietuva“ toliau kartoja, kad valstybė pardavusi „Mezon“ verslą kartu su dažniais „Bitei“ patyrė apie 30 mln. eurų nuostolį.

„Gerbiame teismo sprendimą (...) Tenka tik apgailestauti ir tikėtis, kad sukurtas precedentas neatvers galimybių Lietuvoje piktnaudžiauti dažnių įsigijimo tvarkomis ir kurti dažnių monopolijas“, – BNS komentavo „Telia“ komunikacijos vadovas Audrius Stasiulaitis.

Jo teigimu, su įsigytais „Mezon“ dažniais „Bitė“ šiuo metu valdo 53 proc. visų šalies radijo dažnių ir pagal jų koncentraciją užima pirmą vietą Europoje Sąjungoje, kurios vidurkis – apie 30 proc. vienam operatoriui.

„Ką tik pasibaigusiuose 5G dažnių aukcionuose „Telia“ už dvi dažnių licencijas valstybei sumokėjo 30 mln. eurų. Tuo tarpu su visu „Mezon“ verslu valstybė už tą pačią sumą „Bitei“ pardavė 16 dažnių licencijų. Tarptautinių ekspertų vertinimu, net ir prieš keletą metų šie dažniai buvo verti bent 60 mln. eurų. Tai yra akivaizdus tiesioginis nuostolis valstybei“, – aiškino „Telia“ atstovas.   

„Bitė“ 2020 metų pabaigoje už 29,97 mln. eurų įsigijo „Mezon“ verslą iš valstybės valdomo Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro), tačiau dėl prasidėjusio teismo negalėjo visiškai naudotis pirkiniu.

Tarptautinės fondų valdymo įmonės „Providence Equity Partners“ kontroliuojamos telekomunikacijų ir žiniasklaidos grupės „Bitė Lietuva“ turimas „Mezon“ verslas pernai gavo 11,7 mln. eurų pajamų, tačiau patyrė 4,16 mln. eurų grynojo nuostolio.


Šiame straipsnyje: BitėmezonTelia

NAUJAUSI KOMENTARAI

to >>>> D.

to >>>> D. portretas
tipiškas konservatnyko mastymas, kas neleidžia....pabandyk savo banką įkurti, pamatysi "kas neleidžia". :-)

>>>> D.

>>>> D. portretas
O kas tau paciam neleidzia kurti pridetine verte? Kas tau neleidzia pirkt lietuvisku imoniu ir panasiai? Tik vemti ir ubauti moki, matyt, pasalpinis valstieciu klases atstove…

To taip

To taip  portretas
O skaičiavai kiek JAV viską okupavo? Jų produkcija? Kokias programas naudoji,? Kokį el pasta? Kokius telefonus ir kokias operacinės? Kokius filmus dainas klausai, prieš sakydamas skandinavai oķpavo pagalvok kiek kiekvienas lietuvis iš kasdieninio gyvenimo skiria laiko ir pinigų naudodamas JAV produktus...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių