Quantcast

Teismas laikinai sustabdė ESO išmaniųjų skaitiklių konkursą

  • Teksto dydis:

Teismas laikinai sustabdė elektros ir dujų skirstymo bendrovės "Energijos skirstymo operatorius" (ESO) skelbtą maždaug 150 mln. eurų vertės išmaniųjų elektros skaitiklių pirkimo bei sistemos IT sprendimų konkursą.

Vilniaus apygardos teismas Italijos bendrovės "Terranova" prašymu sprendimą priėmė praėjusį penktadienį, rodo "Liteko" duomenys.

Pasak ESO, bendrovė paraišką pateikė ne per centrinę viešųjų pirkimų sistemą bei pasibaigus terminui, bet siekia įrodyti, jog ji laikėsi teisės aktų bei konkurso reikalavimų.

"ESO laikinai stabdo pirkimo procedūrą bei tikisi, jog jis neturės reikšmingos neigiamos įtakos strategiškai svarbiam projektui, kuris iki šio momento vyko sklandžiai", – rašoma pranešime.

ESO birželio 6 dieną paskelbė tiekėjų kvalifikacinę atranką. Bendrovė planuoja įsigyti apie 1,2 mln. išmaniųjų skaitiklių ir visą jiems būtiną infrastruktūrą.

Anksčiau skelbta, kad viso projekto, per kurį norima įsigyti ir įrengti apie 1,76 mln. skaitiklių, vertė yra apie 219 mln. eurų, tačiau birželį ESO paskelbė, kad pirmajame etape numatoma įsigyti apie 0,5 mln. skaitiklių mažiau, o investicijos bus apie 50-70 mln. eurų mažesnės.

Pirmą kartą konkursą ESO paskelbė kovo pradžioje, vėliau bent du kartus pratęsė paraiškų terminą, potencialiems dalyviams nespėjus laiku pateikti paraiškų. Birželio pradžioje, ESO peržiūrėjus skaitiklių diegimo strategiją ir atnaujinus konkurso sąlygas, jis buvo paskelbtas iš naujo.

Skaitiklių diegimą anksčiau planuota pradėti 2020 metų ketvirtąjį ketvirtį ir užbaigti iki 2023 metų pabaigos.

Pasak operatorės, įdiegus išmaniąją, ypač – nuotolinę apskaitą, turėtų mažėti elektros vartojimas, nes klientai galės geriau suprasti savo įpročius, priimti racionalius taupymo sprendimus, be to, mažės tinklo nuostoliai, bus galima tiksliau planuoti investicijas, sistema leis sukurti rinkos dereguliavimo (liberalizavimo) sąlygas privatiems klientams.

Per ESO 2017 metais vykdytą bandomąjį projektą klientai naudojo vidutiniškai iki 6 proc. mažiau elektros energijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kliedesiai

kliedesiai portretas
tie skaitikliai bus jautrūs,tad dauguma privalės ištraukinėt iš rozečių mikrobanges,kompieterių laidus,televizorius su budinčiu rėžimu ir t.t.Kas dėl taupymo ,tai yra žmogaus teisė rinktis,ar jam taupyti,ar ne,bet neprievarta versti taupyti neteisėtas būdas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių