Quantcast

Teismas: buvęs NŽT vadovas iš pareigų atleistas pagrįstai

Buvęs Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovas Danielius Kuprys iš pareigų atleistas pagrįstai, galutinai nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė D. Kuprio skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sausį priimtą sprendimą.

„Teisėjų kolegija, įvertinusi byloje pateiktus įrodymus, susijusius su pareiškėjo (D. Kuprio – BNS) sudarytomis valstybinės žemės nuomos sutartimis, pateiktais prašymais sudaryti valstybinės žemės nuomos sutarties, teisės aktų nuostatas, reglamentuojančias valstybinės žemės nuomos sudarymą, išnuomotos valstybinės žemės naudojimo kontrolę, daro išvadą, kad atsakovo (Žemės ūkio ministerijos – BNS) išvada dėl D. Kuprio padaryto tarnybinio pažeidimo yra teisėta ir pagrįsta“, – rašoma LVAT nutartyje.

D. Kuprys teismo prašė panaikinti žemės ūkio ministro sprendimą atleisti jį iš pareigų, grąžinti į darbą ir priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką.

Iš pareigų D. Kuprys atleistas pernai rugpjūčio 21 dieną – po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pareiškė, kad jam nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų.

Vienu metu ūkininkavęs ir NŽT vadovavęs D. Kuprys nuomojosi maždaug 55,4 hektarų žemės iš valstybės skirtinguose regionuose.

NŽT nuo pernai gruodžio vadovauja Laimonas Čiakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių