Quantcast

„Swedbank“ perspėja apie sukčių ataką: siunčiami fiktyvūs elektroniniai laiškai

  • Teksto dydis:

„Swedbank“ perspėja gyventojus ir įmones dėl banko vardu siunčiamų melagingų el. laiškų, kuriais neva persiunčiama mokėjimo pavedimo kopija.

Kaip pranešė bankas, laiške prašoma patvirtinti jo gavimą, o tariamo mokėjimo informacija siunčiama prisegtoje byloje, kuri iš tiesų yra kenkėjiška programa. Bankas perspėja tokių prisegtų bylų ir kitų priedų jokiu būdu neatidarinėti.

„El. laiškas yra parašytas taip, jog atrodytų, kad jo siuntėjas yra „Swedbank“ lizingas. Laiško pavadinimas gali būti toks arba labai panašus: Banko pavedimas – 2021 03 25_Swift kopija. Laiškas pasirašomas prisidengus konkrečios banko darbuotojos tapatybe, nurodomi kontaktiniai duomenys“, – teigia „Swedbank“. 

Banko saugumo specialistai įspėja jokiu būdu neatidaryti prie įtartinų laiškų prisegtų bylų ar priedų ir tokius laiškus ištrinti.

Jeigu prisegta byla visgi buvo atidaryta, tikėtina, kad kompiuteris gali būti apkrėstas kenkėjiška programa. Iš tokio kompiuterio jokiu būdu negalima jungtis prie savo el. bankininkystės paskyros. Rekomenduojama kompiuterį atjungti nuo tinklo ir perduoti specialistams, kurie šalina virusus ir kitas kenkėjiškas programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Labai įdomu, kur tie sukčiai sužino kam siųsti tokius laiškus, "Swedbanko" klientų pašto adresus...? Ar tai ne iš to pačio banko...?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių