Quantcast

Šviežios mėsos kokybei užtikrinti „Iki“ skyrė beveik 300 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Perkant maisto produktus daugiausia dėmesio tenka jų kokybei. Prekybos tinklas „Iki“, siekdamas užtikrinti aukščiausią asortimento kokybę, kad į pirkėjų krepšelius patektų tik šviežias ir geriausiomis skoninėmis savybėmis pasižymintis maistas, 2021 m. šviežios mėsos laboratoriniams tyrimams išleido net 277 638 eurus.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sakė, kad aukščiausios kokybės švieži maisto produktai yra prekybos tinklo prioritetas.

„Iki“ daug pastangų deda, kad parduotuvių lentynose kasdien būtų itin kokybiški produktai. Tam yra atliekama daug sudėtingų procedūrų. Didelė reikšmė tenka ne tik tiekėjų ir produktų atrinkimui, bet ir nuolatiniams prekybos tinkle atliekamiems tyrimams. Visas prekių asortimentas yra kruopščiai tikrinamas. Žinoma, ypatingas dėmesys skiriamas šviežiems produktams. Pavyzdžiui, įvairūs mėsos kokybę užtikrinantys tyrimai atliekami mažiausiai kartą per mėnesį, o per metus jiems skirta daugiau kaip ketvirtis milijono eurų. Pastebime, kad tokias pastangas teigiamai vertina ir tinklo pirkėjai“, – teigė V. Budrienė.

„Iki“ kokybės skyriaus vadovė Aldona Čepulis sakė, kad reguliariai tirti mėsą – itin svarbu. Mat mėsoje gali būti tam tikrų bakterijų, kurios gali sukelti stiprius sveikatos sutrikimus. Taip pat mėsos kokybė tyrimai padeda užtikrinti, kad mėsa nebūtų užteršta ir aplinkoje, kurioje ruošiama.

„Net 138 „Iki“ parduotuvėse yra mėsos gamybos cechai, juose ruošiame šviežios mėsos pusgaminius ir smulkintą mėsą. Šiuose cechuose perdirbama tik Lietuvoje užaugintų ir paskerstų galvijų bei vištienos mėsa ir reguliariai atliekami kokybės tyrimai. Visų mėsos rūšių gaminiai ir pusgaminiai yra tiriami pagal itin griežtus reikalavimus. Mėsos mėginiai tyrimams yra imami iš visų mėsos cechų. Tuomet jie tiriami išorinėse akredituotose laboratorijose“, – sakė A. Čepulis.

Aldona Čepulis. / „Iki“ nuotr.

Šiuose cechuose perdirbama tik Lietuvoje užaugintų ir paskerstų galvijų bei vištienos mėsa ir reguliariai atliekami kokybės tyrimai.

Pasak kokybės skyriaus vadovės, būtų paprasčiau, jei mėsos pusgaminiai ir smulkinta mėsa būtų gaminami tik viename ceche ir po to išvežiojami į parduotuves, tuomet ir tyrimus užtektų atlikti vienoje vietoje. Tačiau tai užtruktų vieną dvi dienas ir pirkėjas negautų labai šviežios mėsos. O didelis mėsos cechų skaičius leidžia pasiūlyti pirkėjams pačią šviežiausią mėsą.

80 proc. mėsos cechų tyrimai atliekami vieną kartą per mėnesį, 20 proc. – vieną kartą per savaitę. Tai reiškia, kad tos pačios šviežios mėsos žaliavos gaminiai ir pusgaminiai yra ištiriami kelis kartus.

„Iki“ kokybės skyriaus vadovė sako, kad daug dėmesio skiriama ne tik mėsos tyrimams, bet ir laikymo parduotuvėse sąlygoms. Labai svarbu užtikrinti šviežiems produktams tinkamą temperatūrą, todėl yra įdiegtos tam tikros sistemos. Taip pat temperatūra šaldytuvuose, vitrinose ir sandėliavimo patalpose papildomai matuojama kasdien.


Šiame straipsnyje: ikišviežia mėsainvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ydomu kaip jie ta kokybe ,,uztikrins,, Supratom, garantuotai pakels mesos kainas kad surinktu suplanuotus 300 tukst. Eur. ponui burzujui.

,

, portretas
iki ir rimi - baisi mesa. putoja ir dvokia kepama fui

Idomioji statistika

Idomioji statistika portretas
Sprandines prifarsiravimas fiziologiniu skysciu del svorio, kuris , pagal mano turimas zinias atliekamas parduotuves mesines cechuose:- pirma vieta IKI, antra Maxima- trecia Norfa, kurios parduodama mesa maziausiai putoja ir dvokia kepama. Geriausia sprandine galima nusipirkti Kretingoje mesos kiokskelyje Zemaites alejoje . Tyrimas atliktas nemokamai ir klientui tikiuosi bus naudingiausias
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių