- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Perkant maisto produktus daugiausia dėmesio tenka jų kokybei. Prekybos tinklas „Iki“, siekdamas užtikrinti aukščiausią asortimento kokybę, kad į pirkėjų krepšelius patektų tik šviežias ir geriausiomis skoninėmis savybėmis pasižymintis maistas, 2021 m. šviežios mėsos laboratoriniams tyrimams išleido net 277 638 eurus.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sakė, kad aukščiausios kokybės švieži maisto produktai yra prekybos tinklo prioritetas.
„Iki“ daug pastangų deda, kad parduotuvių lentynose kasdien būtų itin kokybiški produktai. Tam yra atliekama daug sudėtingų procedūrų. Didelė reikšmė tenka ne tik tiekėjų ir produktų atrinkimui, bet ir nuolatiniams prekybos tinkle atliekamiems tyrimams. Visas prekių asortimentas yra kruopščiai tikrinamas. Žinoma, ypatingas dėmesys skiriamas šviežiems produktams. Pavyzdžiui, įvairūs mėsos kokybę užtikrinantys tyrimai atliekami mažiausiai kartą per mėnesį, o per metus jiems skirta daugiau kaip ketvirtis milijono eurų. Pastebime, kad tokias pastangas teigiamai vertina ir tinklo pirkėjai“, – teigė V. Budrienė.
„Iki“ kokybės skyriaus vadovė Aldona Čepulis sakė, kad reguliariai tirti mėsą – itin svarbu. Mat mėsoje gali būti tam tikrų bakterijų, kurios gali sukelti stiprius sveikatos sutrikimus. Taip pat mėsos kokybė tyrimai padeda užtikrinti, kad mėsa nebūtų užteršta ir aplinkoje, kurioje ruošiama.
„Net 138 „Iki“ parduotuvėse yra mėsos gamybos cechai, juose ruošiame šviežios mėsos pusgaminius ir smulkintą mėsą. Šiuose cechuose perdirbama tik Lietuvoje užaugintų ir paskerstų galvijų bei vištienos mėsa ir reguliariai atliekami kokybės tyrimai. Visų mėsos rūšių gaminiai ir pusgaminiai yra tiriami pagal itin griežtus reikalavimus. Mėsos mėginiai tyrimams yra imami iš visų mėsos cechų. Tuomet jie tiriami išorinėse akredituotose laboratorijose“, – sakė A. Čepulis.
Aldona Čepulis. / „Iki“ nuotr.
Šiuose cechuose perdirbama tik Lietuvoje užaugintų ir paskerstų galvijų bei vištienos mėsa ir reguliariai atliekami kokybės tyrimai.
Pasak kokybės skyriaus vadovės, būtų paprasčiau, jei mėsos pusgaminiai ir smulkinta mėsa būtų gaminami tik viename ceche ir po to išvežiojami į parduotuves, tuomet ir tyrimus užtektų atlikti vienoje vietoje. Tačiau tai užtruktų vieną dvi dienas ir pirkėjas negautų labai šviežios mėsos. O didelis mėsos cechų skaičius leidžia pasiūlyti pirkėjams pačią šviežiausią mėsą.
80 proc. mėsos cechų tyrimai atliekami vieną kartą per mėnesį, 20 proc. – vieną kartą per savaitę. Tai reiškia, kad tos pačios šviežios mėsos žaliavos gaminiai ir pusgaminiai yra ištiriami kelis kartus.
„Iki“ kokybės skyriaus vadovė sako, kad daug dėmesio skiriama ne tik mėsos tyrimams, bet ir laikymo parduotuvėse sąlygoms. Labai svarbu užtikrinti šviežiems produktams tinkamą temperatūrą, todėl yra įdiegtos tam tikros sistemos. Taip pat temperatūra šaldytuvuose, vitrinose ir sandėliavimo patalpose papildomai matuojama kasdien.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
A. Zuokas pardavė vyninių verslą6
Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas savo vyno parduotuves, pavadintas „Zenoteca“ vardu, pardavė „Vynoteką“ valdančiai bendrovei, skelbia „Delfi“. ...
-
Teismas atmetė „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl naujų Vilniaus oro uosto rinkliavų1
Teismas atmetė Airijos ir Vengrijos oro bendrovių „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl 2023 metais padidintų rinkliavų Vilniaus oro uoste, pranešė Lietuvos oro uostai (LTOU). ...
-
Kaip per Velykas dirbs prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“
Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ praneša, kad šeštadienį prieš Velykas, kovo 30 d., dirbs pirkėjams įprastu grafiku, o štai šventinį Velykų sekmadienį nedirbs visai. ...
-
Senos, avarinės būklės patalpos Garliavoje atgijo prekybai ir bendruomenės poreikiams1
„Iš lauko – ant stalo“ tokiu šūkiu antrus metus Garliavos miestelio bendruomenę pasitinka „Ūkio sakmės“ turgelis, kuriame ne tik gausus vietinių ūkininkų ir gamintojų produkcijos asortimentas, bet ir edukacin...
-
Apeliacinis teismas pripažino – likviduojamos „Arvi fertis“ bankrotą T. Dudėnas inicijavo tyčia1
Lietuvos apeliacinis teismas patvirtino, kad likviduojamos bendrovės „Arvi fertis“ bankrotas buvo tyčinis, ir paliko galioti metų pradžioje apygardos teismo priimtą nutartį. Pagal ją buvusiam įmonės vadovui Tomui Dudėnui taip pat metams a...
-
„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius2
Po masinių renginių stadionuose bei arenose susikaupia daugybė aplinką teršiančių vienkartinių indų, todėl „Žalgirio“ arenos atstovai pristato alternatyvą – daugkartinio naudojimo puodelius. Prognozuojama, kad įgyvendinus i...
-
Stalo dekoras – ne tik akims, bet ir sielai. Velykų belaukiant...1
Šiandieninės stalo serviravimo tendencijos – tai senovės kilmingųjų palikimas derinamas su naujausiomis dekoravimo madomis. ...
-
Velykinis stalas gali būti ne tik gausus, bet ir stilingas – naujausios dekoro tendencijos
Nors kalendorinis pavasaris jau čia, visi žino – spalvingiausią ir gražiausią metų sezoną pradeda Velykos. Juk būtent ši šventė asocijuojasi su ryškiomis spalvomis, ką tik pražydusiomis gėlėmis ir kitais pavasario akcent...
-
A. Armonaitė lankosi programinės įrangos kūrimo įmonėje: Lietuva gali turėti naują vienaragį10
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį lankosi Vilniaus programinės įrangos saulės elektrinėms kūrimo įmonėje „PVcase“. Anot jos, „PVcase“ galėtų tapti trečiuoju Lietuvos „vienaragiu...
-
VPT vadovas: išvada dėl Nacionalinio stadiono koncesijos sutarties – netrukus7
Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) netrukus baigs rašyti išvadą dėl būsimo Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutarties, žada įstaigos vadovas. Pasak Dariaus Vedricko, išvada bus paviešina šią arba kitą sa...