Quantcast

Sunegalavo septyni „Grand Spa Lietuva“ poilsiavę žmonės

  • Teksto dydis:

Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, gavę informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro apie septynis susirgusius asmenis, kurie ilsėjosi „Grand Spa Lietuva" (V. Kudirkos g. 45, Druskininkai), nedelsiant pradėjo tyrimą. Pirminiais duomenimis, ligoniams buvo diagnozuotas ūmus gastroenteritas.

Atlikus patikrinimą įstaigos maitinimo filiale nustatyta, kad patalpoms trūko tvarkos ir švaros, dalis valymui skirto inventoriaus buvo nekokybiškai išplauta. Siekiant išsiaiškinti galimas susirgimų priežastis ir įvertinus pavojų infekcijai išplisti, Druskininkų VMVT laikinai sustabdė maitinimo filialo veiklą, kol bus atliktas patalpų ir gamybos inventoriaus generalinis valymas bei dezinfekcija.

Be to, atrinkti maisto produktų, vandens, nuoplovų nuo darbinių paviršių mėginiai laboratoriniam ištyrimui, įmonės darbuotojai, dirbę su maistu, taip pat nukreipti sveikatos patikrinimui.

Tyrimas tęsiamas toliau, aiškinamasi, ar infekciniai susirgimai kilo dėl netinkamo maisto tvarkymo maitinimo bloke ar buitinio kontakto metu.

„Vakar buvo gauti pranešimai apie septynis susirgusius asmenis, iš jų keturi kreipėsi į ligoninės priėmimo skyrių, bet buvo nehospitalizuoti“, – BNS trečiadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Janina Dvilinskienė.

Pasak jos, susirgusieji skundėsi pykinimu, vėmimu, viduriavimu, keli turėjo temperatūros. Blogai jie pasijuto pirmadienio vakarą.

„Valgė įvairų maistą – bendro faktoriaus nėra“, – teigė centro atstovė.

SPA centrui perduotos rekomendacijos, kaip riboti infekcijų plitimą.

„Grand SPA Lietuva“ direktorius Šarūnas Abramavičius BNS sakė, kad negalavimų priežastis nenustatyta, tačiau imtasi priemonių padėti sunegalavusiems klientams ir apsaugoti kitus svečius, taip pat vykdomi atsakingų institucijų pateikti nurodymai.

„Nedelsiant dezinfekavome susirgusių klientų kambarius, vieno restorano gamybinėse patalpose atlikome generalinį patalpų valymą ir pasamdėme profesionalią dezinfekavimo įmonę, kuri atliko pilną šių patalpų ir įrangos dezinfekciją. Taip pat dedame visas pastangas, kad patikslintume klientų negalavimo priežastį: yra paimti pakartotiniai vandens ir nuoplovų mėginiai, taip pat besiskundžiančių klientų ir visų virtuvės darbuotojų mėginiai mikrobiologiniams tyrimams atlikti“, – nurodė Š.Abramavičius.

Pasak jo, susirgę svečiai jaučiasi geriau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ne karta teko buti šiame viešbutyje. Pusryčiai labai prasti,kokybė abejotina. Virtuvės darbuotoja demonstratyviai nešėsi maistą į namus. Visiškas haosas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių