Quantcast

Stresą jaučiantiems darbuotojams „Maxima“ siūlo nemokamas ir anonimines psichologų konsultacijas

  • Teksto dydis:

Šiuo sudėtingu laikotarpiu, rūpindamasis savo darbuotojų emocine sveikata, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ jiems organizuoja anoniminę ir nemokamą psichologinę pagalbą. Psichinės sveikatos platformos „Visipsichologai.lt“ profesionalai visiems norintiems nuo šiol teiks nuotolines konsultacijas, visiškai užtikrindami pastarųjų konfidencialumą. Todėl „Maxima“ darbuotojai, šiuo metu jaučiantys nerimą, įtampą ar stresą, galės lengvai ir patogiai užsiregistruoti pokalbiui su specialistu, o tokia profesionali emocinė parama leis lengviau įveikti kasdienybę lydinčius iššūkius.

Konsultacijos vyks trimis kalbomis

Prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė akcentuoja – COVID-19 pandemija gali tapti tikru emocinės sveikatos išbandymu, todėl užklupusių sunkumų sprendimą verta patikėti profesionalams.

Profesionalius psichologus sujungusi platforma sudaro galimybes gauti emocinę pagalbą dideliam žmonių kiekiui, nesvarbu kurioje Lietuvos vietoje jie būtų.

„Nuolatos rūpinamės, jog mūsų darbuotojai turėtų saugią, stabilią ir motyvuojančią darbo aplinką. Suprasdami, koks sudėtingas daugeliui gali pasirodyti šis laikotarpis, nusprendėme dar daugiau dėmesio skirti savo komandos geros savijautos užtikrinimui. Darbuotojų sveikata yra pagrindinis ir svarbiausias mūsų prioritetas, todėl sudarome visas sąlygas sulaukti pagalbos kiekvienam, patiriančiam psichologinių sunkumų. Natūralu, jog pandemija gali lydėti neigiamos emocijos, tačiau norime paraginti jas įveikti kartu su specialistais. Kartu – stebėti ne tik savo, bet ir kolegų emocinę būklę“, – apie tarpusavio paramos svarbą kalba J. Bivainytė.

„Maximos“ generalinės direktorės teigimu, psichologinės sveikatos užtikrinimui bendrovė sudarė pačias palankiausias sąlygas. Anoniminei ir nemokamai profesionalų pagalbai kviečiama patogiai registruotis internetu. Darbuotojai gali pasirinkti norimą nuotolinės konsultacijos datą, laiką ir psichologą, kalbantį lietuviškai, rusiškai arba lenkiškai. Sudarytos galimybės tinkamu metu pasijungti į pokalbį per kompiuterį, planšetę ar išmanųjį telefoną. Neturintiems išmaniojo įrenginio psichologas konsultacijas suteiks telefonu.

„Profesionalius psichologus sujungusi platforma sudaro galimybes gauti emocinę pagalbą dideliam žmonių kiekiui, nesvarbu kurioje Lietuvos vietoje jie būtų. „Maxima“ tinklo programai įgyvendinti mobilizuota per 30 aukštos kvalifikacijos psichologų. Didelę patirtį sukaupę psichologai konsultuos tiek asmeniniais klausimais, tiek suteiks pagalbą dėl santykių porose, taip pat numatyti ir grupiniai užsiėmimai“, – komentavo „Visipsichologai.lt“ vadovas Paulius Tamulionis. Pusšimtį psichologų iš įvairių Lietuvos miestų vienijanti platforma „Visipsichologai.lt“ sukurta specialiai COVID-19 viruso pandemijos bei griežtų apribojimų sukeltoms emocinėms problemoms spręsti.

„Maxima“ tinklo programai įgyvendinti mobilizuota per 30 aukštos kvalifikacijos psichologų.

Sveikata rūpinasi visapusiškai

Prekybos tinklo „Maxima“ organizuojama psichologinė pagalba – tik dalis COVID-19 pandemijos įveikimo priemonių. Bendrovė savo daugiau kaip 13 tūkst. darbuotojų taip pat suteikė papildomą sveikatos draudimą bei juos specialiai apdraudė nuo koronaviruso.

Kiekvienam prekybos tinklo komandos nariui, kuris „Maximoje“ dirba daugiau nei 3 mėnesius ir jo sutarties terminas ilgesnis nei pusė metų, nuo praėjusių metų gruodžio 1-osios įteiktos vardinės sveikatos draudimo kortelės. Jos garantuoja šeimos ar gydytojo specialisto konsultaciją, paskirtų diagnostinių tyrimų atlikimą, ambulatorinį gydymą tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose, taip pat odontologijos bei reabilitacijos paslaugas visoje Lietuvoje.

Didžiausias šalies darbdavys taip pat buvo vienas pirmųjų, dar pernai pavasarį per karantiną savo darbuotojus apdraudusiu specialiu draudimu nuo COVID-19. 2020-ųjų spalio pradžioje bendrovė pusmečiui šį draudimą pratęsė. Todėl darbuotojai, susirgę COVID-19 ir dėl jo besigydantieji ligoninėje gauna išmoką, o tokia priemonė skirta dabartiniams bei naujiems įmonėje įsidarbinsiantiems asmenims.

„Šis ypatingas laikotarpis reikalauja visapusiško susitelkimo. Mūsų darbuotojai, kurie kasdien susiduria su COVID-19 ligos grėsme, yra sklandžios ir nepertraukiamos bendrovės veiklos pamatas. Ne veltui taikome visas įmanomas priemones, jog komanda išliktų sveika bei saugi ir ja būtų visokeriopai pasirūpinta. Tai – mūsų padėka darbuotojams už šiuo metu emociškai nelengvą ir atsakingą darbą“, – pabrėžia J. Bivainytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau

Geriau  portretas
algos pridėtų. KUR KOVIDINĖS PRIEMOKOS?!Užsienį pridėjo mažiausiai 30Eu kiekvienai kasininkei o Lietuvoje 3Eu?Susikiškit savo psihologą i subine skersą vagiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių