Quantcast

Skandalas lietuvių įmonėje „Vlantana Norge“: kratos, areštuotos sąskaitos ir vilkikai

  • Teksto dydis:

Lietuvių valdoma pervežimo bendrovė „Vlantana Norge“ – Norvegijos policijos akiratyje. Ketvirtadienį pranešta, kad įmonėje atliktos kratos, areštuotos banko sąskaitos ir vilkikai, skelbia portalas nrk.no.

„Įtariame, kad įmonė darbuotojams išmokėjo mažesnį atlyginimą nei nurodyta kolektyvinėse derybų sutartyse, kurių ji privalo laikytis“, – sakė policijos advokatas Christianas Eckhoffas.

Antradienį paskelbta, kad Norvegijos viešųjų kelių administracija pirmą kartą sustabdė transporto įmonės licencijas.

Teigiama, kad policija atliko kratas bendrovės patalpose. Tuo pat metu areštuotos banko sąskaitos, kuriose yra apie 10 mln. Danijos kronų, konfiskuoti ir septyni sunkvežimiai, priklausantys įmonei. 

Portalas nrk.no skelbė, kad ketvirtadienį bandė susisiekti su „Vlantana Norge AS“ atstovais, tačiau nepavyko.

Įtariame, kad įmonė darbuotojams išmokėjo mažesnį atlyginimą nei nurodyta kolektyvinėse derybų sutartyse.

Anksčiau šią savaitę bendrovė išsiuntė pranešimą spaudai, kuriame teigė, kad, jų manymu, įmonė atitinka visus tęstinės veiklos reikalavimus, tačiau nuo kovo 1 dienos nusprendė nutraukti veiklą Norvegijoje.

„Įvertinęs visus iššūkius, su kuriais įmonė susidūrė pastaruoju metu, visuotinis „Vlantana Norge AS“ susirinkimas, deja, turėjo priimti sprendimą vykdyti kontroliuojamą bendrovės likvidavimą“, – teigiama pranešime.

Byla pradėta nagrinėti, kai Norvegijos darbo inspekcijos tarnyba ir Norvegijos viešųjų kelių administracija įmonėje atliko patikrinimus ir nustatė pažeidimų, kurie buvo susiję su vairuotojų darbo ir poilsio dienų laiko planavimu. 

Praėjusių metų lapkričio mėnesį portalas kauno.diena.lt skelbė, kad Norvegijoje įkurtoje transporto bendrovėje „Vlantana Norge“, taip pat Lietuvoje veikiančioje „Vlantana“ abiejų šalių institucijos atliko tyrimus dėl galimų pažeidimų.

Norvegijos Transporto inspekcija, atlikusi tyrimą dėl „Vlantanos Norge“ galbūt vykdomos nusikalstamos veiklos, žadėjo pateikti įmonei oficialius kaltinimus. Tuo metu Lietuvos kriminalinės policijos biuras atliko didelį tyrimą dėl apgaulingai tvarkomos buhalterinės apskaitos, kuriame minima Lietuvoje veikianti bendrovė „Vlantana“, mokestinę įmonės reviziją atliko ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Skelbta, kad dviems vairuotojams, teismui skundusiems atleidimą, likus kelioms dienoms iki bylos pradžios bendrovė pagal taikos sutartį spalį išmokėjo 209 tūkst. eurų.

Vairuotojai skundėsi dėl neteisėto atleidimo iš darbo, klastotų darbo laiko apskaitos žiniaraščių, perpus sumažinant realiai jų dirbtą laiką ir kitų pažeidimų. Taip pat rašyta, kad vairuotojai prieš įdarbinimą turėjo pasirašyti prašymą atleisti iš darbo savo noru, bet be datos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

au

au portretas
susikurkit savo firma .nusipirkit savo transporta .susiraskit klijantus .sužinosit ka reiške būt darbdaviu.

Lt

Lt portretas
Jei žinot kas vyksta kitose įmonėse praneškit bet nekniaukit jei tu vairuotojas bailis tai viskas aisku

As

As portretas
Cia ne tik vlantana. Paimkim pacias norvegijos firmas. Bent as jau zinau keturias kurios moka uz reisa(uz rata). Tai prilygsta kaip uz kilometra mokejima. Tai pasakykit kur pas tos norvegus skaidrumas. Svedija- yra pora firmu kurie varo su dvejom kortom. Nu cia visas reikia kratyti, ne tik vlantana.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių