- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Vasarą norisi ne tik rinktis lengvesnį, ne tokį kaloringą maistą, tačiau ir mažiau laiko praleisti prie puodų. Visa tai įmanoma turint vos kelis maisto ruošimo įrenginius.
„Senukų“ ekspertai dalijasi patarimais, kokia smulkioji virtuvės technika padės išspręsti visus vasariškus maisto ruošimo iššūkius.
Gruzdintuvės – sveikesnis būdas gaminti maistą
Ieškantiems sveikesnio ir greitesnio būdo gaminti maistą, ekspertai pataria pasidomėti gruzdintuvėmis. Jose maistas ruošiamas garuose, produktai tolygiai kepa jų nevartant, todėl ruošiamas maistas reikalauja mažiau dėmesio. Jose kai kuriuos maisto produktus, pavyzdžiui daržoves, bulves, mėsą galima ruošti visai be aliejaus, o jei norite traškaus ir lengvai apskrudusio efekto – tereikia panaudoti kelis jo lašus.
„Vasarą itin norisi mėgautis sveikais, skaniais, lengvai pagaminamais patiekalais. Sveikesnio gyvenimo būdo populiarėjimas skatina gyventojus domėtis inovatyviais maisto ruošimo sprendimais, tai rodo ir šiuo sezonu išaugęs gruzdintuvių populiarumas“, – kalba Elona Uckutė, „Kesko Senukai“ rinkodaros direktorė.
Senukų nuotr.
Specialistai rekomenduoja prietaisą rinktis pagal poreikius: mažesnėms šeimoms geriau tiks kompaktiškesni prietaisai, o jei maistą dažnai ruošiate didelei šeimai ar gausiai draugų kompanijai – tuomet verta rinktis didesnės talpos gruzdintuves. Trumpiau užtrukti virtuvėje padės ir lengva priežiūra: jos dalis galima plauti indaplovėje.
Ir sveikuoliškiems kokteiliams, ir padažams
Dar vienas ne tik vasaros sezono metu nepakeičiamas prietaisas – kokteilinė. Ji pasitarnaus tiek plakant mėgstamų vaisių ar daržovių glotnučius, tiek sugrūdant ledukus šaltai kavai ar gaiviesiems gėrimams, tiek maišant norimą padažą.
Renkantis kokteilinę, specialistai pataria atkreipti dėmesį į jos galią – kuo jos variklis galingesnis, tuo greičiau bus susmulkinti produktai. Jei norite ja smulkinti ledukus, tuomet reikėtų rinktis bent 1500 W galios prietaisą.
Dar vienas svarbus pasirinkimo kriterijus – indo talpa. Tad norintiems ruošti vitaminizuotus gėrimus tik sau, užteks 1 litro talpos indo, tačiau jei laukiančiųjų kokteilių rikiuojasi eilė, tuomet geriau rinktis didesnės talpos prietaisą.
Senukų nuotr.
Šio prietaiso priežiūra taip pat nesudėtinga – visas nuimamas dalis galima plauti indaplovėje.
Vienas įrankis ir deserto, ir sriubos ruošimui
Daugybę funkcijų galintis atlikti trintuvas taip pat praverčia gaminant vasariškus patiekalus greičiau ir paprasčiau. Skirtingi priedai pravers ruošiant tirštas daržovių sriubas, salsos ar gvakamolės padažą, plakant kiaušinius ar kremus, smulkinant įvairias daržoves bei riešutus salotoms, trinant košę.
Tačiau ieškantiems šio virtuvės pagalbininko, profesionalai žeria patarimų. Visų pirma jie akcentuoja trintuvo galią, universalumą, ilgaamžiškumą.
„Klientai nori kuo trumpiau užtrukti virtuvėje, todėl jie dažniausiai renkasi didesnės galios trintuvus, kurie lengviau ir greičiau susidoroja su virtuvės užduotimis. Tiek elektroninėje, tiek fizinėse parduotuvėse gyventojai ieško ilgaamžių, patikimų gamintojų prekių, turinčių nerūdijančio plieno peiliukus. Taip pat svarbūs jo priedai bei aksesuarai, leidžiantys su vienu įrankiu atlikti įvairesnių funkcijų“, – pristato E. Uckutė.
Senukų nuotr.
Grilis namų virtuvėje
Grilio patiekalus galima kepti ne tik savo sode ar terasoje, tačiau ir namuose. Tam skirti elektriniai griliai, kuriuose paprasta paruošti vakarienę, o maistas yra sveikesnis, nes nenaudojama aliejaus.
Tačiau renkantis elektrinį grilį, verta atkreipti dėmesį į svarbias jo funkcijas: lengvas valymas, keičiamos kepimo lentelės, automatinis kepimo laiko nustatymas. Jei planuojate ruošti grilio patiekalus dažnai, specialistai siūlo rinktis prietaisą, turintį daugiau kepimo funkcijų. Tokiu būdu tame pačiame grilyje galėsite skrudinti ir mėsos patiekalus ar daržoves, taip pat gaminti sumuštinius, blynus ar vaflius.
Tvarus požiūris į maistą
Vasarą maistas greičiau praranda savo skonį, išvaizdą, kokybę. Todėl tam, kad maisto produktai ne taip greitai sugestų ir jų nereikėtų staiga išmesti, pravers vakuumatorius. Anot „Senukų“ ekspertų, vakuumo maišeliuose esantis maistas ilgiau išsaugo savo vertingiausias savybes: vitaminus, skonį, šviežumą.
Senukų nuotr.
Tačiau renkantis šį prietaisą, svarbu atsižvelgti į savo poreikius. Didesnius vakuumatorius su kamera specialistai siūlo rinktis tada, kai norima vakuumuoti marinatus, kitus skystus produktus. Išorinio tipo vakuumatorius yra pigesnis, tačiau ir kompaktiškesnis bei universalesnis variantas.
Galia ir slėgis taip pat itin svarbūs techniniai parametrai renkantis vakuumatorių. Dažnai manoma, kad kuo šis prietaisas galingesnis, tuo daugiau oro ištraukiama. Vis tik tiesa ta, kad tai priklauso ir nuo paties aparato sandarumo, todėl ne mažiau svarbus dar vienas vakuumatoriaus kriterijus – slėgis. Jis turėtų būti kuo mažesnis.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
„YIT Lietuva“ statys naują „Agrokoncerno“ fermų kompleksą – darbų vertė 52,6 mln. eurų
Tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Radviliškio rajone, Bebrujų kaime, statys modernų 52,6 mln. eurų vertės „Agrokoncerno grupės“ karvių fermų kompleksą. 53 ha ploto sklype plėtojamas kom...
-
GIPL rangovė „Alvora“ kaltina energetikos institucijų vadovus šmeižtu
Pagrindinė Lietuvos ir Lenkijos magistralinio dujotiekio (GIPL) statybos rangovė „Alvora“ šmeižtu kaltina energetikos ministrą, GIPL užsakovės „Amber Grid“ bei Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) vadovus, ta...
-
„BaltCap“ afera: aiškėja, kas galėjo nutikti su dingusiais milijonais32
Buvęs investicijų bendrovės „BaltCap“ infrastruktūros fondo partneris Šarūnas Stepukonis į Lietuvos lošimų bendrovės „Olympic Casino Group Baltija“ akcininkės Estijos to paties verslo įmonės „OB Holding 1&...
-
Žmonėms su negalia įgyti vairuotojo pažymėjimą – misija (ne)įmanoma: „Regitra“ teisinasi2
Bandžiusi įgyti vairavimo teises, negalią turinti moteris susidūrė su netikėta kliūtimi – paaiškėjo, kad „Regitra“ neturi jos negaliai pritaikyto automobilio. Moteris dėl tokios situacijos pateikė skundą Lygių galimybių ko...
-
VŠT iš „Veolios“ jau gavo 9,5 mln. eurų už taršos leidimus, likusių lėšų tikisi netrukus
Vilniaus miestas ir Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) iš Prancūzijos energetikos grupės „Veolia“ jau atgavo dalį Stokholmo arbitražo pernai lapkritį priteistos sumos – 9,5 mln. eurų už įmonės 2002–2017 metais ...
-
Teismas iš naujo spręs, kurios šalies teisme turi būti nagrinėjama „BaltCap“ byla8
Vilniaus apygardos teismas turės iš naujo nagrinėti, ar investicijų bendrovės „BaltCap“ infrastruktūros fondo įmonių ieškinys dėl Šarūno Stepukonio praloštų dešimčių milijonų eurų grąžinimo turi b...
-
J. Petrauskienę antrai kadencijai siūloma skirti Valstybės duomenų agentūros vadove
Valstybės duomenų agentūros vadove antrai kadencijai siūloma skirti dabartinę įstaigos direktorę Jūratę Petrauskienę. ...
-
IAE valdyboje liko tie patys nepriklausomi nariai bei valstybės tarnautoja
Valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės (IAE) valdyboje liko tie patys trys nepriklausomi nariai ir valstybės tarnautoja. ...
-
Teismas panaikino 4,8 mln. eurų „Alvoros“ turto areštą
Vilniaus apygardos teismas panaikino strateginio Lietuvos ir Lenkijos dujotiekio (GIPL) statybos pagrindinės rangovės „Alvorai“ 4,8 mln. eurų vertės turto areštą, trečiadienį pranešė „Alvora“. ...
-
„Vičiūnų“ gamyklą Kaliningrade įsigijusi įmonė D. Matijošaičiui klausimų nesukėlė76
Viešojoje erdvėje kilus diskusijai dėl „Vičiūnų“ gamyklą Kaliningrade įsigijusios įmonės, „Vičiūnai Group“ valdybos narys Dainius Matijošaitis teigia, kad jam pačiam informacija apie „Gruppa Okean“ ...