Quantcast

„Šiaulių bankas“ teiks paslaugas Vokietijoje: plėstis ir į kitas šalis

Šiaulių bankas praneša gavęs Vokietijos federalinės finansų priežiūros institucijos patvirtinimą, kad bankas gali Vokietijoje teikti terminuotųjų indėlių paslaugą. Kaip Eltai sakė „Šiaulių banko“ Rinkų ir iždo departamento direktorius Tomas Varenbergas, Vokietijos ir Lietuvos rinkų dydžiai yra labai skirtingi.

„Planuojame platinti vieną savo produktų – indėlius – Vokietijos rinkoje per pasirinktus partnerius. Vokietijos rinka yra didžiausia Europoje. Lyginant su Lietuvos rinka, palyginimas yra sunkiai suvokiamas ir labai žymus. Šiuo žingsniu atsiveriame didelę klientų bazę, kuriai galime siūlyti savo produktą.

Taip pat, žiūrint iš banko pusės, diversifikuojame savo finansus ir šaltinius. Nesitikime, kad mūsų apimtys bus dramatiškai didelės artimiausiu metu, tačiau tiesiog turime papildomą kanalą, kuriuo, priklausomai nuo banko augimo tempo, ekonomikos sąlygų ar indėlių palūkanų, galėtume pasinaudoti“, – Eltai teigė T. Varenbergas.

Pasak jo, ateityje yra galimybė, kad ateityje „Šiaulių bankas“ plės indėlių platinimą ir į kitas šalis.

„Iš esmės Vokietija yra didžiausia rinka. Joje esant pereiti į mažesnes rinkas, kurios yra gana panašios, tarkime Austrija, Olandija, Ispanija ar net Didžioji Britanija, tampa paprasčiau. Kadangi Vokietijoje užsienio bankų dalyvavimas rinkoje yra toliausiai pažengęs, tai nuo ten startuoti yra pakankamai logiškas sprendimas, nes prisijungti mažesnes rinkas tampa kur kas paprasčiau“, – sakė T. Varenbergas.

Jo teigimu, indėlių platinimą Vokietijoje tikimasi pradėti šių metų antro ketvirčio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių