Quantcast

Šiaulių bankas įsteigė pensijų ir investicijų fondų valdymo įmonę „SB Asset Management“

  • Teksto dydis:

Šiaulių bankas įsteigė naują grupės įmonę „SB Asset Management“, per kurią ketina netiesiogiai valdyti iš bendrovės „Invalda INVL“ perimamą mažmeninį investicinių ir pensijų fondų valdymo verslą Lietuvoje.

Nauja įmonė taip pat padės tinkamai pasiruošti verslų sujungimui, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą trečiadienį pranešė Šiaulių bankas.

„Įmonė įsteigta siekiant tinkamai pasirengti pasirašytos sutarties dėl „Invalda INVL“ valdomų mažmeninių klientų turto valdymo ir gyvybės draudimo verslų sujungimo su Šiaulių banko grupe įgyvendinimui ir kuri po sandorio užbaigimo dienos perimtų pensijų fondų ir investicinių fondų valdymo verslą“, – teigiama pranešime.

Konkurencijos taryba praėjusią savaitę leido Šiaulių bankui netiesiogiai įsigyti bendrovės „Invalda INVL“ fondų valdymo verslą Lietuvoje bei „INVL Life“ gyvybės draudimo verslą trijose Baltijos šalyse.

Abi sandorio pusės anksčiau pasirašė papildomą susitarimą, jog „INVL Life“ gyvybės draudimo verslo dalis Latvijoje ir Estijoje gali būti pašalinta iš sandorio.

Bankas ir bendrovė apie verslų sujungimą pranešė praėjusių metų lapkritį, vasario 22 dieną abiejų įmonių akcininkai spręs, ar pritarti šiam sandoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių