Quantcast

Šaltiniai: registrų centro vadovo atranką laimėjo A. Jusas

Registrų centro vadovo atranką laimėjo šios valstybės įmonės strateginio vystymo direktorius Adrijus Jusas, BNS pranešė patikimi šaltiniai.

A. Jusas BNS šios žinios nepatvirtino teigdamas, kad nėra gavęs žinių iš atranką organizuojančios Ekonomikos ir inovacijų ministerijos.

„Laukiu iš ministerijos galutinių sprendimų ir nenorėčiau komentuoti, kol jų nėra. Kol vyksta ir nesibaigęs konkursas, ministerija, matyt, geriausiai galėtų komentuoti“, – praėjusį penktadienį BNS sakė A. Jusas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrės patarėjas Martynas Čerkauskas BNS taip pat teigė negalintis įvardyti laimėtojo. 

„Atsakymo negalime pateikti, nes konkurso procedūros nėra pasibaigusios“, – BNS penktadienį sakė jis.

Atsakymo negalime pateikti, nes konkurso procedūros nėra pasibaigusios.

BNS žiniomis, ministerija dar laukia teisėsaugos institucijų pažymų apie laimėtojo patikimumą.

Socialiniame tinkle „Linkedin“ A. Jusas nurodo, kad Registrų centre dirba nuo 2019 metų balandžio, iki tol jis dirbo konsultantu „Maxima grupės“ bendrovėje „Franmax“, kuri grupei teikia informacinių technologijų vystymo, priežiūros ir duomenų kontrolės paslaugas.

Per savo karjerą jis taip pat dirbo draudimo bendrovėje „Gjensidige Baltic“, audito bendrovėje „Ernst & Young“, banke „DNB Nord“, tuometinėje „Teo“, įmonėje „Duomenų bazės ir technologijos“.

BNS žiniomis, atrankoje iš viso dalyvavo 10 kandidatų.

Nuo 2018 metų birželio Registrų centrui vadovaujančio Saulius Urbanavičiaus kadencija baigsis birželį. Kovą jis pranešė nesieksiantis antros kadencijos.

Ministrė Aušrinė Armonaitė yra teigusi, kad vienas svarbiausių būsimo vadovo uždavinių – visuomenei atverti kuo daugiau duomenų ir kartu užtikrinti jų saugumą.

RC dirba apie 1,6 tūkst. žmonių. Įmonė tvarko pagrindinius nacionalinius registrus ir informacines sistemas, kuriose kaupiami pagrindiniai duomenys apie šalies gyventojus, verslą ir nekilnojamąjį turtą.

Šiuo metu RC prižiūri dešimt valstybinės reikšmės registrų ir apie 20 informacinių sistemų. Įmonė visoje Lietuvoje turi 50 fizinių padalinių, kuriuose kasdien apsilanko apie 2,5 tūkst. klientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių