Quantcast

Komisija ketvirtadienį svarstys „Revolut“ prašymą dar kartą įvertinti įmonę

  • Teksto dydis:

Strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija ketvirtadienį svarstys specializuotą banką Lietuvoje kuriančio Didžiosios Britanijos finansų startuolio „Revolut” prašymą dar kartą įvertinti, ar bendrovė atitinka nacionalinio saugumo interesus.

Tai BNS patvirtino premjero atstovas spaudas Tomas Beržinskas.

„Revolut“ trečiadienį pranešė nusprendusi kreiptis į komisiją, Seime kilus diskusijai ir siekdama išsklaidyti abejones dėl jos veiklos Lietuvoje.

„Matydami, kad vis dar keliami klausimai, ir, vertindami valdžios atstovų darbą bei siekį turėti visus reikalingus atsakymus, siekiame išsklaidyti visas galimas abejones dėl bendrovės tinkamumo veikti šiame sektoriuje”, – pranešime cituojamas „Revolut” įkūrėjas ir vadovas Nikas Storonskis.

Tuo metu Seimas ketvirtadienį ketina balsuoti dėl nutarimo, kuris įpareigotų komisiją dar kartą vertinti „Revolut“ veiklą. Komisija tokiu atveju „Revolut“ svarstytų jau trečią kartą. Anksčiau du kartu komisija yra pareiškusi, kad „Revolut“ grėsmių nacionaliniam saugumui nekelia.

Parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko „valstiečio“ Stasio Jakeliūno įsitikinimu, „Revolut“ rizikos valdymas jau šiuo metu reikalauja ir ateityje reikalaus neproporcingų Lietuvos institucijų išteklių.

Specializuoto banko licenciją „Revolut Bank“ pernai gruodį išdavė Europos Centrinis bankas, pritarus Lietuvos bankui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių