Quantcast

„Regitroje“– reali pertvarka ar vidaus karai ir šiltų darbo vietų steigimas?

  • Teksto dydis:

Gruodį „Regitrą“ supurtė korupcijos skandalas – Specialiųjų tyrimų tarnybai atlikus kratas, paaiškėjo, kad egzaminuotojai už tai, kad nebūtų kliūčių išlaikyti vairavimo egzaminą, imdavo kelių šimtų eurų kyšius. Dabar vandenis drumsčia „Regitros“ restruktūrizacija – esą pokyčius vadovybė slėpė, o jei informacija nebūtų nutekėjusi į žiniasklaidą, niekas nebūtų skubėjęs jos ir pristatyti, praneša LNK.

„Pagrindinis uždavinys tai yra klientai. Skaidrumas ir nulinė tolerancija korupcijai“, – spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų viceministrė Sigita Ščajevienė.

Šiuo metu „Regitra“ veiklą vykdo šešiuose filialuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Alytuje. Nuo rugsėjo iš jų liks tik keturi klientų aptarnavimo centrai, tačiau gyventojai pokyčių esą nepajus, nes aptarnavimo padalinių skaičius nesikeis.

„Filialų, darbuotojų ir jų skaičiaus pokytis nėra planuojamas“, – teigė „Regitros“ generalinis direktorius Vaidas Dominauskas.

„Regitra“ sako, kad gerins klientų aptarnavimo kokybę – ir nors juos aptarnaujančių darbuotojų nepadaugės, atsiras daugiau administracijos, naujų departamentų ir vadovaujančių pareigų.

„Aš nesakyčiau, kad administracinis aparatas turi tendenciją plėstis. Mūsų struktūros pokytis yra nukreiptas į atsakomybę ir išgryninimą“, – teigė V. Dominauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Jis tikino, kad valstybei tai nieko nekainuos, ketina net sutaupyti.

Ar tokie pokyčiai yra išties skirti tam, kad klientai gautų kokybiškesnes paslaugas? Tai – kai kuriems kelia įtarimų.

„Dabar šita struktūra, kur išpūstas valdymo aparatas, sukurti dirbtini departamentai, aišku, kad tai yra pareigybės, kurios yra gerai apmokamos ir numatytos kažkam. Kitos pareigybės, deja, nėra steigiamos, kurios skirtos aptarnauti žmones“, – teigė Seimo narys Saulius Skvernelis.

Vadinasi, norint atstatyti pelningumą, ar dividendus, kad būtų mokami į valstybės biudžetą, turės kelti įkainius.

„Tai, kad darbuotojai atrinkinėjami skaidriai per konkursus, patvirtina, kad „Regitra“ išlaiko tuos standartus“, – sakė S. Ščajevienė.

„Kainos vartotojams artimiausiu metu neplanuojamos didinti, bet iš esmės kainos yra peržiūrimos. (...) Kainos turi būti pagrįstos sąnaudomis. Reikia įvertinti, kad „Regitros“ kainos septynerius metus nebuvo analizuotos, peržiūrėtos ir patys suprantame, kad infliacija ir visi kiti dalykai išaugina kaštus“, – pridūrė ji.

„Įkainiai kol kas nekeičiami, bet, matom, prognozę, nors bandoma paslėpti, kad įmonė nebus pelninga. Vadinasi, norint atstatyti pelningumą, ar dividendus, kad būtų mokami į valstybės biudžetą, turės kelti įkainius“, – teigė S. Skvernelis.

Neoficialiai kalbama ir apie nesutarimus „Regitros“ vadovybėje. Generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas kaltina „Regitros“ vadovą psichologiniu spaudimu, esą dėl to net kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją.

„Regitros“ vadovas visas kalbas apie tai neigia. „Čia gali būti nesutarimų dėl skirtingų matymų. Manau, kad taip. Tačiau tai yra normalūs veiklos procesai“ – sakė V. Dominauskas.

Tiesa, po pertvarkos išvis atsisakoma generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalbos sklinda

kalbos sklinda portretas
kad ne keli simtai ,o keli tukstanciai .

<>

&lt;&gt; portretas
Tokiose organizacijose kaip Regitra ar Transkona nebuvo,nera ir nebus kitokiu vietu...išskyrus šiltas, ar bus pertvarkos, ar bus karai, šaltu vitu nebus, bus tik šiltos

o as manau

o as manau portretas
privati ji tik todel, kad galetu paremt viena ar kita partija
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių