Quantcast

„Regitra“: vairavimo egzaminus jau laikė 1,5 tūkst. vairuotojų, jiems rengiasi atsakingiau

Žmonės atsakingiau žiūri į vairavimo egzaminus po to, kai buvo leista teikti šią dėl COVID-19 pandemijos keletą mėnesių sustabdytą paslaugą, teigia „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

„Nuo kovo 10 iki 15 dienos įvyko apie 1,5 tūkst. egzaminų, išlaikė 669 žmonės, kas sudaro 44,5 proc.“, – BNS pirmadienį sakė vienas valstybės įmonės vadovų.

„Galbūt galima teigti, kad žmonės atsakingiau žiūri, kadangi žino, jog jeigu neišlaikys, kitą vietą gauti bus pakankamai komplikuota, tai turbūt daugiau pastangų deda pasiruošimui“, – teigė jis.

Jo teigimu, kai kuriuose „Regitros“ filialuose eilės pakankamai didelės, todėl kai kurie egzaminai vyksta ir pirmadieniais.

„Kol kas pagal planą mes planuojame darbus per išeigines dienas. Pas mus išeiginės yra sekmadienis ir pirmadienis, tai mes dabar dar ir pirmadieniais susiplanavę kai kur, pagrinde užimtas Vilnius ir Kaunas“, – kalbėjo S. Šuminas.

Anot „Regitros“ atstovo, egzamino eilėje kai kur gali tekti palaukti ir du mėnesius, vidutiniškai – pusantro mėnesio.

Pasak S. Šumino, į įprastą ritmą valstybės įmonė „optimistišku scenarijumi“ turėtų grįžti po kelių mėnesių.

„Aš manau, kad galime užtrukti 4-5 mėnesius, kad grįžtume į įprastą ritmą, bet dabar labai sunku pasakyti, kokie apribojimai atsiras, ar egzaminuotojai nesusirgs“, – sakė „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Jo teigimu, dėl koronaviruso iki atlaisvinant paslaugą testavosi beveik visi iš 123 darbuotojų, buvo nustatytas vos vienas atvejis.

„Regitra“ nurodo, kad į egzaminus žmonės turi atvykti su respiratoriais – paprastos kaukės nėra tinkamos, taip pat po kiekvieno egzamino automobilis yra vėdinamas ir dezinfekuojamas.

Vairavimo mokymo ir egzaminavimo paslaugos teikiamos nuo kovo 10 dienos, jos buvo sustabdytos keletą mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių