Quantcast

Registrų centras ruošiasi naujo duomenų centro įrengimui

Pagrindinius šalies registrus ir informacines sistemas tvarkantis Registrų centras tęsia parengiamuosius naujojo duomenų centro įrengimo darbus.

Vyriausybei suteikus centrui buvusio Edukologijos universiteto Vilniuje patalpas, įmonė kartu su išorės ekspertais vertino jų pritaikymo duomenų centrui ir administracinėms patalpoms galimybes.

„Įrengiant naująjį duomenų centrą bus vadovaujamasi ne tik saugumo reikalavimais, tačiau papildomai bus siekiama, kad duomenų centras atitiktų „Tier III“ standartą“, – pranešime sakė Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

Šią savaitę Registrų centro specialistai atliko pastato konstruktyvo apkrovos ekspertizę, taip pat ruošiamos techninės sąlygos projektavimui. Vėliau bus skelbiami centro projektavimo ir statybos  konkursai.

Liepos viduryje lietaus vandeniui užliejus Registrų centro serverinę V. Kudirkos gatvėje, daugiau kaip savaitę neveikė e.sveikatos sistema, buvo sutrikusi notarų, kai kurių bankų bei kitų įstaigų veikla.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius liepos pabaigoje teigė, kad į patalpas Studentų gatvėje bus perkelti Registrų centro padaliniai iš Tilto ir V. Kudirkos gatvių, ir tai bus pirmasis etapas, o ilgalaikėje perspektyvoje planuojama kurti valstybės duomenų bazių centrus.

Anot jo, jau sutarta, kad Lietuvos radijo ir televizijos centras pastatys duomenų saugyklas, atitinkančias saugumo, ventiliacijos, elektros tiekimo sąlygas, į jas bus pamažu perkeltos valstybės duomenų bazės, o kitu etapu bus statomos rezervinės duomenų bazės kitose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bubis

Bubis portretas
O duomenu baziu kaininika paskelbs ar reikia atskyrai prie diriko prieiti:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių