Quantcast

„Reenergy“ sieks dalyvauti naujų kogeneracinių elektrinių projekte

Energetikos, komunalinių paslaugų, nekilnojamojo turto ir pramogų verslus valdančio koncerno "Icor" ir Vilniaus savivaldybės valdomos įmonė "Reenergy" vis tiek teiks siūlymą dalyvauti valstybės kontroliuojamas energetikos įmonių holdingo "Lietuvos energijos" vykdomame naujų kogeneracinių elektrinių statybos projekte.

Įmonė svarsto galimybę kreiptis į Tarptautinį arbitražo teismą dėl 210 mln. litų siekiančios kompensacijos dėl Lietuvos Vyriausybės pakeisto atliekų deginimo reglamentavimo, ketvirtadienį rašo "Lietuvos žinios".

"Reenergy" direktorius Raimondas Petreikis tvirtino, kad bendrovė jau buvo pasirašiusi sutartis su generaliniu rangovu ir įrangos tiekėjais: su danais - dėl katilo, su švedais - dėl dūmų valymo sistemos, su vokiečiais - dėl kranų.

"Darbai turėjo prasidėti nuo šių metų pradžios. Dabar esame labai blogoje padėtyje, manome, gali kilti ir netesybų klausimas",- teigė jis.

"Lietuvos energijos" kvietimai dalyvauti pirminėje apklausoje, kaip potencialūs investuotojai galėtų prisidėti prie naujų kogeneracinių elektrinių projektų, pasiekė ne visus šios ūkio srities dalyvius, su kuriais Vilniuje ir Kaune galėtų būti įrengiamos atliekomis ir biokuru kūrenamos elektrinės. Birželį kvietimas išsiųstas suomių kapitalo bendrovei "Fortum Heat Lietuva", bet jo negavo "Reenergy", kuri jau turi galiojantį statybos leidimą Vilniuje statyti atliekų deginimo jėgainę.

"Lietuvos energijos" Korporatyvinės komunikacijos tarnybos direktorė Ernesta Dapkienė sako, kad vieni iš "Reenergy" akcininkų (priklauso 49 proc. akcijų) yra Vilniaus šilumos tinklai."Taigi akcininkas informaciją gavo, netikslu būtų teigti, kad jiems nieko nesiuntėme", - tvirtino E. Dapkienė, pasak kurios,potencialių partnerių paieška esą bus paskelbta tik rugsėjo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių