Quantcast

„Profitus“ jau sutelkė daugiau nei 50 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Sutelktinio finansavimo platformoje „Profitus“ į nekilnojamojo turto projektus investuojančių žmonių ir įmonių sutelktas finansavimas perlipo 50 mln. eurų ribą. Tiek sutelkta per nepilnus 4 metus, nuo 2018 m. sutelkta metinė suma kasmet dvigubėja.

50 mln. eurų riba peržengta sutelkus 500 tūkst. eurų projektui „J7 Beržas“ Palangoje. Projektui lėšos surinktos per mažiau nei savaitę, jį finansavo 473 investuotojai, gausiantys nuo 9 iki 12 proc. metinių palūkanų.

„2021 m. augome dukart, lyginant su 2020 m. Tiek projektais – nuo 95 iki 176, tiek sutelktomis sumomis – nuo 11,3 mln. iki 23,8 mln. eurų. Aktyvus mūsų investuotojų portfelis šiandien sudaro 23 mln. eurų“, – dalinasi įmonės įkūrėja ir vadovė Viktorija Čijunskytė.

„Profitus“ pastaraisiais metais augo ne tik statistiškai. Pernai startuota su pirmuoju NT projektu Latvijoje, planuose ir kitos šalys. Padaugėjo investuotojų iš užsienio šalių, šiandien investicijos „Profitus“ pasiekia iš 37 valstybių. Platformoje pernai įdiegtos tokios funkcijos, kaip automatinis investavimas ir galimybė investuoti antrinėje rinkoje. Taip pat – galimybė sukurti profilį nepilnamečiam asmeniui. Ja gana aktyviai naudojasi tėvai, siekiantys sukurti finansinį pagrindą augančiam vaikui.

„Žinoma, šiandien dažnas mūsų investuotojas domisi, kokia šiuo metu NT projektų situacija, ar nepadaugėjo mokėjimo vėlavimų dėl Rusijos karo Ukrainoje. Vėlavimų nepadaugėjo, o dalis plėtotojų netgi suskubo atsiskaityti greičiau. Taip todėl, kad kurį laiką derinti pardavimai pakilus infliacijai sėkmingai įvyko – žmonės skubėjo įsigyti nekilnojamojo turto. Šiandien kaip tik matome didėjantį verslo poreikį finansavimui, dabar eilėje, jeigu galima taip sakyti, finansavimo laukia daugiau verslų nei šių metų pradžioje“, – pasakoja V. Čijunskytė.

Situacija platformoje, anot „Profitus“ vadovės, išlieka stabili. Šiuo metu su trumpalaikiais vėlavimais susiduria 9, tai yra mažiau nei 5 proc. nuo aktyvaus portfelio. SFP rinkoje įprastas yra 10–20 proc. vėlavimas, taigi, „Profitus“ dirba dvigubai efektyviau nei dauguma kitų platformų.

Investuotojų bendruomenei „Profitus“ šiais metais taip pat pristatys naujų sprendimų. Netrukus bus pilnai atnaujinta platformos svetainė, valdymo sistemos ir klientų savitarna. Investuotojai galės susipažinti su išsamesnėmis apžvalgomis, patogiau sekti savo investicijas, valdyti finansuojamus projektus ir gauti naujienas apie artėjančius mokėjimus.

Šiemet platforma ruošiasi plėstis trimis naujomis kryptimis Europoje. Tai suteiks galimybę investuotojams dar paprasčiau diversifikuoti lėšas investuojant į skirtingus projektus per vieną platformą.

Nuo „Profitus“ veiklos pradžios, prieš daugiau nei 3 metus, „Profitus“ finansuoti 377 nekilnojamojo turto projektai. Daugiau nei 22 tūkst. investuotojų bendruomenė per šį laikotarpį uždirbo 2,3 mln. eurų, vidutinės uždirbtos palūkanos – 9,3 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių