Quantcast

Prezidentas atleido Viešųjų pirkimų tarnybos vadovę D. Vilytę

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį iš Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorės pareigų atleido beveik penkerius metus institucijai vadovavusią Dianą Vilytę, kuri rugsėjį pasiprašė atleidžiama iš pareigų.

Dekretas pasirašytas atsižvelgiant į premjero Sauliaus Skvernelio teikimą, pranešė prezidentūra.

„Dėkoju D. Vilytei už profesionalumą ir principingumą, pademonstruotą vykdant viešųjų pirkimų priežiūrą, bei linkiu sėkmės ateityje“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

VPT laikinai vadovaus direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Prezidentas pabrėžė, kad būsimam tarnybos direktoriui teks didelė atsakomybė tęsiant pradėtus darbus. Artimiausiu metu G. Nausėda pateiks Seimui įstatymų pakeitimus, kuriais siekiama mažinti korupciją viešuosiuose pirkimuose ir didinti jų efektyvumą.

Registrų centre planuojanti dirbti D. Vilytė rugsėjį sakė BNS, kad šios įmonės paslaugų valdymo direktorės pareigos bus kūrybiškesnis darbas. Registrų centre ji bus atsakinga už paslaugas, įskaitant e. sveikatos projekto plėtrą.

D. Vilytė Viešųjų pirkimų tarnybai vadovavo nuo 2014 metų lapkričio. Antrajai kadencijai ji paskirta 2018 metų gruodį.

2010-2014 metais D. Vilytė vadovavo Lietuvos verslo paramos agentūrai, taip pat buvo Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos nare. Anksčiau ji buvo Atviros Lietuvos fondo vadove, prieš tai – finansų direktore.

Pagal įstatymą, Viešųjų pirkimų tarnybos direktorių ketveriems metams prezidentas skiria ir atleidžia premjero teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip pertvarkyti mūsų verslus? Darbuotojai, investuotojai ir klientai vis dažniau ieško bendrovių, kurių vertybės jiems patinka. Interneto laikais tai labai lengva padaryti. Labai lengva ir organizuoti gana kenksmingus korporacijoms protestus. Veiksmingi Google darbuotojų protestai yra neseni ryškūs pavyzdžiai. Ką daryti? Jei korporacija pagerino, ar pablogino akcininkų, darbuotojų, klientų, bendruomenės ar planetos padėtį, tai susidaręs vertės nuosmukis ar prieaugis šių suinteresuotųjų tarpe turi būti įvertintas JAV Saugumo ir mainų komisijos bei atitinkamų valstybės organų kitose valstybėse. Tas įvertinimas turėtų tapti verslo lyderių atlyginimo pagrindu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

lanz,grybiu

lanz,grybiu portretas
tustejimo metas.

p[ajuto

p[ajuto portretas
kad magnolijos laikas sustojo ir pats laikas nusimuilint kol dar neispirdolino.........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių