Quantcast

Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ skyrė 100 tūkst. eurų paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Kaune įsikūrusio prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ savininkė bendrovė „Baltic Shopping Centers“ skyrė 100 tūkstančių eurų paramos ir labdaros fondui „Maistas Ukrainai“, teikiančiam pagalbą maistu Rusijos užpultos Ukrainos gyventojams.

Neseniai bendrovė 10 tūkstančių eurų parėmė VšĮ „Visuomeninių iniciatyvų paramos fondas“. Pastarojo projekto partneriai yra Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie LR VRM, Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas ir Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga. Pasak AB „Baltic Shopping Centers“ direktorės Ievos Goštautaitės-Gedutės, 100 tūkstančių eurų parama fondui „Maistas Ukrainai” yra vienas iš kompleksinės pagalbos karo niokojamos Ukrainos gyventojams etapų.

„Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programos duomenimis, beveik pusė, arba 20 milijonų, Ukrainos gyventojų patiria maisto trūkumą, dalis iš jų – turintys fizinę negalią ar įkalinti be elektros, veikiančio lifto. Paramos ir labdaros fondo „Maistas Ukrainai“ paskatinti padėti labiausiai pagalbos stokojantiems žmonėms nedvejojome“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Fondo „Maistas Ukrainai“ vadovas Nerijus Udrėnas teigia, kad jų fondas padeda maistu aprūpinti labiausiai nuskriaustus žmones įvairiose Kyjivo vietose. Kyjivo socialinės rūpybos departamento ir Ukrainos Raudonojo Kryžiaus duomenimis, tokių Kyjive yra beveik 18 tūkstančių. Padedant fondo partneriams ir Ukrainos Raudonajam Kryžiui, maisto produktų rinkiniai jau vežami ir į nuo okupantų nukentėjusias gyvenvietes Kyjivo apylinkėse.

„Kyjive iki karo gyveno apie 3 milijonai gyventojų. Jei skaičiuotume, kiek žmonių gyvena Kyjivo apylinkėse, šis skaičius siektų beveik 5 milijonus. Nors nemaža dalis Kyjivo ir jo apylinkių gyventojų išvyko, pagalbos poreikis išlieka itin didelis – pagalba maisto produktais ypač reikalinga toms vietovėms, kurios išgyveno karo veiksmus šalia Kyjivo. Tai – Buča, Irpenis, Hostomelis ir kiti“, – sako fondo vadovas Nerijus Udrėnas.

Ieva Gostautaitė-Gedutė. / „Megos“ nuotr.

Paramos ir labdaros fondas „Maistas Ukrainai“ skelbia, kad nuo karo pradžios paramą produktais yra skyrusi 41 įmonė. Bendra paramos suma siekia apie 950 tūkstančių eurų tiek maisto gaminiais, tiek pinigais. Fondas skaičiuoja, kad skurdžiausių ir labiausiai pagalbos stokojančių Kyjivo ir jo apylinkių žmonių būtiniausiems savaitės poreikiams patenkinti reikia 6–7 sunkvežimių maisto produktų.

20 milijonų Ukrainos gyventojų patiria maisto trūkumą, dalis iš jų – turintys fizinę negalią ar įkalinti be elektros, veikiančio lifto.

„Litvaldos“ įmonių grupei priklausantis prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“, reikšdamas palaikymą į Lietuvą atvykstančių ukrainiečių šeimoms, nuo pat pirmųjų karo dienų kviečia jas įsitraukti į įvairias nemokamas pramogas ir edukacines veiklas. Nuo karo pradžios „Megoje“ įsikūrusiame vaikų edukaciniame pramogų centre „CurioCity“ nemokamai apsilankė per tūkstantį ukrainiečių.

Paramą ukrainiečiams reiškia ir „Megoje“ įsikūręs kino teatras „Cinamon“, kuris kovą organizavo trisdešimt du specialiais simboliais pažymėtus paramos Ukrainai kino seansus, už parduotus bilietus gautą kino teatro pajamų dalį skyrė „Blue-Yellow“ organizacijai, o šiuo metu ukrainiečiams rengia nemokamus šeimos filmų seansus ukrainiečių kalba.

Neseniai skelbta, jog „Litvaldos“ įmonių grupei priklausantis Prienų rajone įsikūręs poilsio kompleksas „Harmony Park“ nuo karo pradžios apgyvendino beveik pusšimtį ukrainiečių.

Tikimasi, kad valstybės diegiama pagalbos verslui politika sudarys dar palankesnes sąlygas remti nuo karo kenčiančius Ukrainos žmones ir taip paskatins Lietuvos verslą aktyviau dalyvauti įvairiose paramos programose.

„Litvaldos“ įmonių grupės kontrolinis akcijų paketas priklauso Augustinui Rakauskui. Pagrindinės veiklos kryptys – investicijos, komercinio nekilnojamojo turto plėtra ir valdymas. Tarp šiai įmonių grupei priklausančių įmonių – edukacijos, poilsio ir turizmo, žiniasklaidos, žemės ūkio bendrovės.


Šiame straipsnyje: Megakaras UkrainojeMaistas Ukrainaiparama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių