Quantcast

Policija: dėl pagrobtų duomenų po „CityBee“ atvejo kreipėsi 169 asmenys

  • Teksto dydis:

Dėl pagrobtų duomenų po „CityBee“ atvejo į policiją kreipėsi 169 asmenys, kol kas nėra žinių, kad pasinaudojant pagrobtais duomenimis būtų bandoma įvykdyti nusikalstamas veikas, sako policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

„Į policiją kreipėsi 169 asmenys, kurie informavo, kad duomenys buvo pagrobti, kol kas duomenų, kad būtų įvykdytos nusikalstamos veikos su tais duomenimis, naudojantis kažkur įsilaužiant, pasisavinant pinigus, lėšas, dar tokių duomenų neturime“, – trečiadienį per Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdį sakė A. Paulauskas.

Tačiau jis pripažino, kad „duomenys išplitę plačiai, yra ne vienas šimtas kopijų tuos duomenų bazės jau šiandien padaryta ir tai negrįžtamas procesas“. Policija nuogąstauja, kad paviešintais vairuotojų pažymėjimų duomenimis gali būti pasinaudota klastojant vairavimo teises.

Policijos atstovas taip pat pavirtino, kad tiriamos kelios versijos, nuo įsilaužimo iki paliktos laisvos prieigos prie duomenų.

„Tiriame ne vieną versiją, kad buvo įsilaužta, kad buvo galbūt palikta laisva prieiga, yra ir kitų tyrimo versijų, kurių dėl ikiteisminio tyrimo negalėčiau viešai komentuoti, vykdomi intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – sakė vienas policijos vadovų.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas  trečiadienį aiškinosi situaciją dėl klientų duomenų vagystės iš automobilių dalijimosi platformos „CityBee“.

Praėjusią savaitę bendrovė pranešė, kad nusikaltėliai viename iš kibernetinių įsilaužėlių pamėgtų forumų paskelbė trejų metų senumo 110 tūkst. jos klientų duomenis. Pavogti ne tik dalies „CityBee“ klientų vardai, pavardės ir asmens kodai, bet ir telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai, gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai bei užkoduoti slaptažodžiai.

Dėl įvykio ikiteisminį tyrimą pradėjo policija, įvykį aiškinasi ir kitos tarnybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių