Quantcast

Užsiliepsnojusi įmonė Alytuje – po padidinamuoju stiklu: pradedamas patikrinimas

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai atliks neplaninį Alytuje užsidegusios padangų apdirbimo įmonės „Ekologistika“ patikrinimą, ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Departamentas vertins kilusio gaisro metu padarytą žalą aplinkai, o po užgesinimo atliks neplaninį bendrovės patikrinimą.

Pirminiais duomenimis, įmonės patalpose iki gaisro buvo laikoma beveik 1,9 tūkst. tonų naudotų padangų atliekų. Sudegus vienai tonai gumos yra taikomas beveik 2,7 tūkst. eurų žalos dydis.

Galutinė gamtai padaryta žala bus įvertinta nustačius tikslų sudegusių gumos medžiagų kiekį.

Paskutinis planinis bendrovės patikrinimas atliktas šių metų spalio pradžioje. Patikrinimo tikslas – 2018 metų atliekų sutvarkymą įrodančių dokumentų išrašymo teisingumas.

„Tačiau atliekant patikrinimą ir vertinant įmonės pateiktą informaciją apie atliekų tvarkymo procesus, patikrinimas buvo išplėstas.

Atlikus patikrinimą nustatyti atliekų tvarkymo ir susidarymo apskaitos reikalavimų pažeidimai bei atliekų naudojimo ir šalinimo techniniame reglamente nustatytų atliekų laikymo zonų neatitikimas“, – teigiama departamento išplatintame pranešime.

Be to, paaiškėjo, kad įmonė nustatyta tvarka nėra atlikusi aplinkos oro taršos šaltinių ir iš jų išmetamų teršalų inventorizacijos.

Už nustatytus pažeidimus įmonei bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Taip pat Aplinkos apsaugos departamentas teigia, kad trečiadienį kreipėsi į prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą įmonės „Ekologistika“ atžvilgiu.

Kauno prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė BNS sakė, kad kreipimasis yra gautas, tačiau ikiteisminis kol kas nepradėtas.

Departamentas dėl tolimesnių veiksmų spręs atsižvelgęs į neplaninio patikrinimo rezultatus, o taip pat į prokuratūros sprendimą.

Gaisras 2 tūkst. kvadratinių metrų pastate Pramonės gatvėje, Alytuje, kilo trečiadienio naktį. Savivaldybėje paskelbta ekstremali padėtis, evakuotas šalia esantis Medicininės reabilitacijos ir sporto centras, darbą nutraukė aplink esančios įmonės.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika tai pavadino viena didžiausių pastarojo meto ekologinių nelaimių Lietuvoje, o žala gamtai, pasak jo, gali siekti 5 mln. eurų.

Šiuo metu gaisras suvaldytas, tačiau pilnai neužgesintas. Įvykio vietoje dirba ugniagesiai.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių