Quantcast

Penktadalyje viešojo maitinimo ir prekybos įmonių – pažeidimai dėl COVID–19 valdymo

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pastarąją savaitę viešojo maitinimo ir prekybos įmonėse vykdytų patikrinimų metu beveik penktadalyje jų užfiksavo pažeidimų dėl koronaviruso infekcijos valdymo priemonių.

Tarnyba nurodė, kad rugpjūčio 12–18 dienomis patikrinus 120 viešojo maitinimo įmonių, 21 iš jų nustatyta pažeidimų: neskelbiama informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą), nesudaryta galimybė tinkamai lankytojų rankų higienai ir dezinfekcijai, cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo indai ar pakuotės nedezinfekuojami po kiekvieno naudojimo, naudojamos daugkartinės staltiesės ar padėkliukai, nematuojama darbuotojų kūno temperatūra.

Dar daugiau pažeidimų fiksuota prekybos įmonėse – 32 iš 150 patikrintų.

Nurodoma, kad be bendrų pažeidimų, kai lankytojams neskelbiama informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę ar nesudaroma galimybė tinkamai jų rankų higienai ar dezinfekcijai, nustatyta ir kitų: neužtikrinamas dažnai liečiamų paviršių (durų rankenos, apsipirkimui naudojami vežimėliai ir krepšeliai, banko kortelių skaitytuvai ir kt.) valymas ir dezinfekavimas, neužtikrinama, kad darbuotojai laikytųsi griežtos rankų higienos, nematuojama jų kūno temperatūra, netinkamai atliekamas paviršių ir aplinkos valymas ir dezinfekcija.

VMVT teigimu, visi nustatyti pažeidimai pašalinti nedelsiant, patikrinimų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Ieško kvailių, kad padengtų SAM chebros bankrotą , minėtos maisto įmonės dirbo ir dirba atsakingai, veryginiai gi visur aptarinėjami, "ką jie išdarinėja, kam, kodėl". Taip yra. Reketuoja baudomis.

Nustebęs

Nustebęs portretas
Rugpjūčio 20-tą apie pietus teko lankytis Kauno "Megoje "esančioje Rimi parduotuvėje. Nustebino ten, jau už praėjimo stovintis darbuotojas, kaukę tik ant smakro ir lūpų dėvintis. Nemanau, kad jo užduotis buvo parodyti, kaip nereikia kaukę dėvėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių