Quantcast

Pažeidimų 14-oje kailinių žvėrelių ūkių nerado

  • Teksto dydis:

Tęsiant tyrimą pagal visuomeninės organizacijos atstovų išplatintą filmuotą medžiagą apie Lietuvos ūkiuose netinkamomis sąlygomis laikomus kailinius gyvūnus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino 14 kailinių gyvūnų laikymo vietų.

Patikrinimus atlikę specialistai pripažino, kad ūkiuose nebuvo nustatyta nusižengimų gyvūnų gerovei. Gyvūnai turėjo pakankamai ėdesio ir vandens, jiems užteko erdvės. Apžiūrų metu nenustatyta ir rimtesnių gyvūnų sveikatos sutrikimų, išskyrus du kailinių gyvūnų laikymo ūkius, kuriuose rasta po kelias audines sužeistomis uodegomis. Sužeisti gyvūnai buvo laikomi atskirai, po vieną narvuose, jiems reguliariai suteikiama veterinarinė pagalba. Atsižvelgus į patikrinimų duomenis, faktai, užfiksuoti visuomeninės organizacijos filmuotoje medžiagoje, neatitinka tikrovės.

„Kreipiamės į visuomenę, kad pastebėję netinkamą elgesį su gyvūnais ar jų laikymo, gerovės pažeidimus, nedelsiant apie tai informuotų Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ar jos teritorinius padalinius. Tokiu atveju operatyvumas ir skubus tyrimas yra svarbiausi faktoriai pažeidimams užfiksuoti ar įrodymams surinkti. Atkreiptinas dėmesys, kad visuomeninė organizacija, prieš išplatindama filmuotą medžiagą apie blogą elgesį su kailiniais žvėreliais, nepasirūpino apie tai pranešti už gyvūnų gerovę ir jų apsaugą atsakingoms institucijoms“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų gerovės ir sveikatingumo skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.

Jo teigimu, situaciją palengvinti turėtų ir svarstomi Gyvūnų gerovės įstatymo pakeitimai, skirti būtent užtikrinti kailinių žvėrelių gerovę. Specialisto nuomone, numatyti aiškūs ir konkretūs reikalavimai šių gyvūnų laikytojams, todėl nepaliks galimybių savaip interpretuoti šį teisės aktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skedikai

skedikai portretas
savaip intepretuoti,situos gyvunu skerdikus reiktu apalamai uzdaryti,kiek valstybei sumoka mokesciu skersdami nekaltus gyvunus ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių