Quantcast

Paukščių ūkyje Tauragės rajone – daugybė pažeidimų

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Tauragės departamento inspektoriai, kartu su Tauragės apskrities VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų skyriaus tyrėjais atlikę neplaninį Jono Gedmino viščiukų broilerių fermos patikrinimą, aptiko daugybę pažeidimų.

Vasario 20 dieną Tauragės rajono Griežpelkių kaime įsikūrusiame paukščių ūkyje apsilankę pareigūnai užfiksavo, kad jame ne tik auginami įvairaus amžiaus viščiukai broileriai (2 tūkst. vnt.), bet ir neteisėtai pardavinėjami vištienos konservai – leidimo verstis šia veikla ūkio savininkas neturėjo.

Atsakingi fermos darbuotojai nevedė privalomos paukščių dokumentacijos, nepateikė informacijos apie jų kritimus, sunaudoto pašaro kiekius, neaišku, kiek viščiukų buvo išgabenta į skerdyklą, apie 3 tūkst. kg lesalų buvo neženklinti.

Gretimoje patalpoje neženklintame šaldiklyje buvo laikomi šalutiniai gyvūniniai produktai (viščiukų skerdenų dalys ir kt.), kurie, pasak darbuotojų, naudoti broileriams šerti.

Ūkyje nesilaikyta biologinio saugumo priemonių: prie įvažiavimo į fermos teritoriją nebuvo įspėjamojo, pašaliniams asmenims draudžiančio lankytis ženklo, šalia paukštidžių trūko dezinfekcinių kilimėlių, paukščiai skersti, išpjaustyti ir smulkinti nešvaroje bei neturint tam leidimo, iš jų mėsos gaminti konservai nepateikiant naudojamų prieskonių įsigijimo dokumentų, taip pat receptūrų, neužtikrintos saugaus maisto tvarkymo sąlygos.

Patikrinimo metu ūkyje paukštienos skerdimą ir mėsos konservų gamybą vykdantys darbuotojai nepateikė medicininių knygelių, neturėjo higienos žinių išklausymo pažymėjimų, darbo drabužius laikė bendrose buitinėse patalpose su paukštyno darbuotojais.

Iš viso pareigūnai šaldikliuose rado apie 288 kg nesaugios paukštienos, dalis gaminių neatitiko kiekių, kurie buvo nurodyti ant pakuočių. Be to, aptikta 3 tūkst. vnt. neidentifikuotų konservų dėžučių (810 kg). Visą ūkyje rastą nesaugią produkciją uždrausta tiekti į rinką ir nurodyta sunaikinti. Tyrimo duomenys dėl nelegaliai vykdomos veiklos perduoti kitoms kontroliuojančioms institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių