Quantcast

Parduotuvių lentynas pasiekė pirmieji lietuviški pomidorai

Nuo penktadienio prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse bus galima įsigyti lietuviškų pomidorų iš pirmojo šių metų derliaus.

Lietuviškas daržoves auginančios šiltnamių bendrovės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila sako, kad šiųmetinis pomidorų derlius pradėtas skinti panašiu metu kaip ir pernai.

„Šiemet, kaip ir pernai, pirmieji parduotuvių lentynas pasieks lietuviški vaikų ir vyšniniai pomidorai. O balandžio pirmą savaitę pradedame skinti visų rūšių pomidorus, tik jau didesniais kiekiais“, - pranešime cituojamas K. Montvila.

Tuo metu lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė teigia, kad pirkėjai labiausiai pasitiki ir vertina Lietuvoje užaugintą produkciją. Tam įtakos turi tiek skonio savybės, tiek pasitikėjimas Lietuvos gamintojais.

„Jau nuo šiandien savo pirkėjams pasiūlysime paragauti šviežių lietuviškų pomidorų. Šiandien parduotuves pasieksiančių vaikų pomidorų 150 gramų pakuotė kainuoja 1,35 euro, o vyšninių pomidorų 200 gramų pakuotė - 1,25 euro“, - teigė V. Drulienė.

Anot jos, kitą savaitę prekybos tinklo lentynose taip pat turėtų atsirasti lietuviški apvalūs, gintariniai, slyviniai bei kokteiliniai pomidorai.

Be pomidorų, „Kietaviškių gausa“ šiuo metu į „Maximos“ parduotuves taip pat tiekia ilgavaisius ir trumpavaisius agurkus bei trijų rūšių salotas ir jų rinkinius. Pastarosios daržovės šiltnamiuose, kurie užima 20 hektarų plotą ir turi modernią apšvietimo bei mikroklimato palaikymo sistemą, auginamos ištisus metus be pertraukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Ačiū partijai tėvynei už pomidorus po 37 litus už kilą,nors pavadinimai grąžūs.Kada pamidorai pasieks Lietuvos ubagų dantis ?That is the question.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių