Quantcast

Papildomų naudų „Maximos“ darbuotojams paketas – tris kartus didesnis

  • Teksto dydis:

Daugiausia darbuotojų turintis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ praėjusiais metais net 3 kartus padidino lėšas, skiriamas papildomoms socialinėms darbuotojų naudoms. Iš viso bendras „Maximos“ socialinių naudų darbuotojams paketas pernai sudarė daugiau nei 2,3 mln. eurų.

Didžiausias Lietuvos darbdavys papildomas socialines naudas savo darbuotojams yra įtvirtinęs kolektyvinėje darbo sutartyje. Tai tūkstančiams „Maximos“ darbuotojų leidžia jaustis saugiau, o darbdaviui padeda atrasti efektyviausias socialines naudas ir tikslingai į jas investuoti.

„Darbo sąlygų gerinimas yra mūsų įsipareigojimų pamatas. Įsiklausydami į žmogiškuosius poreikius mes sėkmingai atlaikome COVID-19 pandemijos iššūkius ir visapusiškai rūpinamės savo komandos narių darbo sąlygomis bei sveikata. Norime, kad kiekvienas darbuotojas galėtų jaustis ir fiziškai, ir finansiškai saugus, norėtų tobulėti bei žinotų, kad sulauks paramos sudėtingomis gyvenimo situacijomis“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ generalinis direktorius Tomas Rupšys.

Išmoka gimus vaikui, papildomos 3 dienų apmokamos atostogos vestuvių proga, stipendijos geriausiai besimokantiems darbuotojų vaikams, papildomas sveikatos draudimas ir psichologinė pagalba – tai vos kelios socialinės naudos, kurias pernai gavo prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Iš viso sąrašą sudaro dvi dešimtys įvairių naudų. Pernai joms skirta 2,3 mln. eurų, kai prieš metus ši suma tesiekė 773 tūkst. eurų. Pasak T. Rupšio, tai rodo, kad kolektyvinė sutartis veikia sklandžiai, vienija „Maximos“ darbuotojus ir visiems kartu padeda augti.

Padidintas dėmesys darbuotojų sveikatai

Pastaraisiais metais „Maxima“ itin daug dėmesio skiria darbuotojų sveikatai ir emocinei savijautai stiprinti. Visi – daugiau nei 12 tūkst. „Maximos“ darbuotojų – pakartotinai antrus metus iš eilės buvo draudžiami papildomu sveikatos draudimu. Negana to, papildomo sveikatos draudimo paketas 2021 metais buvo praplėstas, įtraukiant dar daugiau sveikatos priežiūros paslaugų. Šis draudimas, kuriam bendrovė atseikėjo 1,5 mln. eurų, „Maximos“ darbuotojams leidžia paprasčiau pasirūpinti savimi: greičiau patekti pas gydytojus, atlikti diagnostinius tyrimus, gauti ambulatorinį gydymą tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose, odontologijos bei reabilitacijos paslaugas visoje Lietuvoje.

Nerimą, įtampą ar stresą jaučiantiems darbuotojams yra sudarytos sąlygos nemokamai anonimiškai konsultuotis su profesionaliais psichologais. Bendrovė savo lėšomis darbuotojams, susirgus COVID-19 ir gydantis ligoninėje, skiria specialias išmokas.

Taip pat pernai „Maximos“ darbuotojai buvo aktyviai skatinami skiepytis nuo koronaviruso, o už pastangas apsaugoti save ir kitus kaip padėką jie gavo „Eurovaistinės“ kuponų, kurių bendra vertė siekė beveik 110 tūkst. eurų.

Tradiciškai „Maximos“ darbuotojai turėjo galimybę nemokamai pasiskiepyti ir nuo sezoninio gripo.

Socialinių naudų paketas – ir darbuotojams, ir jų šeimoms

„Maximos“ kolektyvinėje darbo sutartyje yra numatytas itin platus socialinių naudų paketas, kuris skirtas ne tik darbuotojų, bet ir jų šeimų gerovei.

Pavyzdžiui, darbuotojui skiriama 200 eurų išmoka šeimoje gimus vaikui, o sutuoktuvių proga bendrovė skiria 3 dienas papildomų apmokamų atostogų.

Visi prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai, jų vaikai iki 12 metų bei daugiavaikės šeimos kasmet sulaukia šventinių dovanų Kalėdų ir Velykų progomis. Geriausiai besimokančios darbuotojų atžalos gauna stipendijas ir yra kviečiamos į nemokamas vasaros stovyklas. Taip pat daugiavaikės „Maximos“ darbuotojų šeimos Rugsėjo 1-osios proga gauna dovanų korteles kanceliarinėms prekėms įsigyti.

Pagal kolektyvinę sutartį, prekybos tinklas kasmet skiria 100 eurų vertės vaistinės dovanų kortelę neįgalius vaikus iki 18 m. auginantiems darbuotojams. O kol darbuotojo šeimos nariui nustatinėjamas specialusis nuolatinės slaugos ar specialusis priežiūros poreikis, gali būti suteikiamos papildomos iki 30 kalendorinių dienų apmokamos atostogos. Taip pat gaisro ar stichinių nelaimių atveju, dėl kurių prarandamas darbuotojo gyvenamasis būstas, yra numatyta 2000 eurų vienkartinė pašalpa. Tuo metu praradus artimąjį suteikiama laidojimo išmoka ir 3 papildomos apmokamos atostogų dienos.

„Esame atsakingi už savo darbuotojus, todėl yra svarbu, kaip jis jaučiasi tiek darbe, tiek ir namų aplinkoje. Gyvename itin permainingais laikais, tad norime, kad papildomos socialinės naudos į darbuotojų šeimų gyvenimą įlietų daugiau optimizmo, stabilumo ir ramybės“, – pažymi „Maximos“ vadovas T. Rupšys.

Atlyginimai irgi didėja

Vidutinis darbo užmokestis „Maximos“ darbuotojams pernai didėjo dešimtadaliu, o šiemet irgi toliau augs. Nuo 2022 metų pradžios bazinės algos yra padidintos daugiau nei 10 tūkst. darbuotojų, o spartesnį jų augimą pajus mažesnių Lietuvos miestų ir miestelių gyventojai. Šiais metais „Maximos“ darbo užmokesčio fondas papildomai didinamas beveik 13 mln. eurų.

Taip pat kas mėnesį „Maximos“ darbuotojai, priklausomai nuo jų pasiektų rezultatų, yra premijuojami. Praėjusiais metais „Maximos“ darbuotojams išmokėta beveik 18 mln. eurų skatinamųjų premijų. Vidutiniškai kas mėnesį premijuojama daugiau nei 9 tūkst. arba apie 70 proc. darbuotojų.

„Mums svarbu, kad kiekvienas darbuotojas matytų aiškias augimo perspektyvas. Ir toliau taikysime išplėstas motyvacines atlygio priemones, kurios leidžia ne tik daugiau užsidirbti, bet ir skatina darbuotojus tobulėti ir siekti geresnių rezultatų“, – pabrėžė „Maximos“ generalinis direktorius T. Rupšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmones darbinasi

Zmones darbinasi portretas
del atlyginimo,o ne kazkokiu "naudu".

MAXIMO GOPSUMAS VALDO JUOS

MAXIMO GOPSUMAS VALDO JUOS portretas
Turiu toki klausima Maximai... Jeigu as saves apsitarnauju savitarnoj kasoje, kodel pvz. man neduodat 10% nuolaidos uz prekes ? Juk as Maximoje nedirbu....! O Siluteje, vakare ejau I Maxima, turejau pilna krepseli prekiu ir ejau prie kasos. Bet 3 pardavejos kalbejosi, jos sake eik i savitarna kasa. As sakiau, NENORIU... Jos tada sako, ko tada atejai. Na kas man beliko, palikau krepseli su prekemis ir isejau (juk nieko nepavogiau), o jos dabar tegul turi darba, gales is krepseli i lentyna sudeti prekes. Juk Maxima pinigus sutaupo su savitarna kasa, ir ,,idarbina" zmones, kad galetu pasiimti prekes. O isvada tokia: reikia savitarnos kasa IGNORUOTI !

Gal vėl kaip per

Gal vėl kaip per  portretas
pandemiją - tirmitavo kad iš valstparamos dadės pardavėjom uždarbio dėl pavojingų darbo sąlygų tai dametė 3Eu o už visa kita pasidarė remontus ir sumažino per pusę prekybos plotus. Viskas buvo suplanuota iš anksto...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių