Quantcast

Palangos savivaldybė nutrauks 4,3 mln. eurų vertės konkursą

  • Teksto dydis:

Palangos miesto savivaldybė laikysis Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) nurodymo ir nutrauks beveik 4,3 mln. eurų vertės vežėjų konkursą bei skelbs naują.

Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė BNS teigė, kad savivaldybė sutinka su VPT pozicija.

„Atkreipiame dėmesį, jog sutartis su vežėju nebuvo pasirašyta, tad jokių pasekmių nekilo. Kadangi sutinkame su VPT pozicija, šis sprendimas nebus skundžiamas. Palangos miesto savivaldybės administracija atsižvelgė į išsakytas pastabas bei sutinka nutraukti minėtą konkursą ir skelbti naują“, – BNS atsiųstame komentare sakė A. Kilijonienė.

Pasak jos, kol konkurso būdu bus atrinktas naujas laimėtojas savivaldybė pratęs sutartį su dabartiniu vežėju – nuo 2006 metų keleivių vežimo paslaugas savivaldybei teikiančia bendrove „Vlasava“, kuri buvo laimėjusi ir paskutinįjį konkursą.

VPT pirmadienį paskelbė, jog Palangos savivaldybė naujame konkurse nustatė neproporcingus reikalavimus, nesuteikė pakankamai laiko naujam vežėjui pasirengti teikti paslaugas, autobusams įsigyti ir taip dirbtinai apribojo konkurenciją.

Pasak tarnybos, savivaldybė nurodė, kad pradėti teikti vežimo paslaugas reikalaujama kitą dieną po sutarties įsigaliojimo, o paslaugos teikėjas privalo turėti ne mažiau kaip aštuonias transporto priemones, jų pirmosios registracijos data turi  būti ne senesnė, kaip 2013 metai.

VPT teigimu, šiuos ir kitus reikalavimus per tokį trumpą laiką realiai atitikti gali tik ta įmonė, kuri iki šiol teikė keleivių vežimo paslaugas – „Vlasava“.

Nustatyta, kad savivaldybė, be kita ko, nelygiavertiškai analizavo pateiktus siūlymus. Pirkimo komisija atmetė bendrovės „Kautra“ pasiūlymą, nes tiekėjas esą neturi techninių galimybių teikti paslaugas konkursinėmis transporto priemonėmis iš karto po sutarties įsigaliojimo, tačiau netikrino, ar tokias galimybes turi pirkimo laimėtoja paskelbta „Vlasava“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių