Quantcast

Padidintas „Maximos“ dėmesys darbuotojų saugumui – papildomai įsigijo kalio jodido tablečių

  • Teksto dydis:

Sutelkdamas visą dėmesį darbuotojų sveikatai ir saugumui bei atsakingai vertindamas galimas Baltarusijos Astravo atominės elektrinės rizikas, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ savo darbuotojams papildomai nupirko kalio jodido tablečių. Radiacinės avarijos atveju vaistais būtų aprūpinti 110 bendrovės padalinių, esančių 100 km spinduliu nuo elektrinės. Įvykus nelaimei Astravo AE, daugiau nei 3 tūkst. „Maximos“ darbuotojų, kurie dirba rizikos zonoje, gautų po dvi kalio jodido tabletes – paros normą, apsaugančią skydliaukę nuo žalingo radioaktyviojo jodo poveikio.

Radiacinės avarijos atveju – aiškus veiksmų planas

Prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė pabrėžia, kad sprendimas įsigyti kalio jodido tablečių ir prireikus jomis aprūpinti darbuotojus yra papildoma prevencijos priemonė, kurią taikyti privalu, norint užtikrinti saugią darbo aplinką bendrovėje.

„Valstybė rūpinasi, kad kalio jodidas nemokamai būtų išdalintas 16 savivaldybių gyventojams, kad šį vaistą žmonės turėtų su savimi įvykus radiacinei avarijai. Norime savo darbuotojus apsaugoti nuo bet kokios galimos grėsmės, todėl nusprendėme ir patys turėti pakankamas kalio jodido atsargas, kad nelaimės atveju gavę atsakingų valstybės institucijų nurodymus nedelsiant galėtume darbo vietoje esantiems darbuotojams išdalinti po vieną kalio jodido tablečių paros dozę ir saugiai pradėti evakuaciją. Atsakingai vertiname Astravo AE rizikas ir stengiamės užtikrinti, kad mūsų komandos darbo aplinka būtų saugi, o personalas galėtų dirbti nesibaimindamas“, – akcentuoja J. Bivainytė, „Maximos“ vadovė.

Šiuo metu kalio jodido tabletėmis yra apsirūpinę 110 „Maximos“ padalinių, kurie patenka į skubiųjų apsaugomųjų veiksmų zonoje esančias Švenčionių ir Vilniaus rajono savivaldybes bei išplėstinio planavimo atstume priskirtas Vilniaus miesto, Varėnos, Šalčininkų, Trakų, Elektrėnų, Kaišiadorių, Širvintų, Ukmergės, Molėtų, Anykščių, Utenos, Ignalinos, Zarasų ir Visagino savivaldybes. Tai yra 100 km spinduliu nuo Astravo AE veikiančios „Maximos“ parduotuvės, maisto gamybos cechai, logistikos ir administracijos padaliniai.

Kalio jodidas darbuotojams būtų dalinamas tik įvykus avarijai Astravo AE. „Labai svarbu pažymėti, jog kalio jodido tabletės net ir įvykus nelaimei turi būti naudojamos tik po aiškaus Vyriausybės ar kitų atsakingų valstybės institucijų nurodymų. Šie vaistai skirti ne profilaktikai, o saugiai evakuacijai iš paveiktos zonos. Įvykus nelaimei, padalinių vadovai, prasidedant evakuacijai darbuotojams išdalins kalio jodido tabletes, kurias būtina išgerti per 2 valandas po įvykio“, – veiksmų planu, įvykus avarijai Astravo AE, dalijasi „Maximos“ vadovė J.Bivainytė.

Rūpinasi ir imuniteto, ir darbuotojų motyvacijos stiprinimu

Ši saugumo priemonė yra ne vienintelė, kurią bendrovė taiko rūpindamasi savo darbuotojų sveikata. „Maximos“ vadovė J. Bivainytė tikina, kad dabartiniu laikotarpiu visas įmonės dėmesys yra sutelktas į darbuotojų apsaugą ir COVID-19 prevencijos stiprinimą.

Prekybos tinklas „Maxima“ yra viena iš pirmųjų Lietuvos įmonių, kuri dar per pavasarinį karantiną savo darbuotojus apdraudė nuo COVID-19 ligos. Specialiu papildomu draudimu yra apdrausti visi esami bei būsimi „Maximos“ darbuotojai. Jiems susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje, bus mokamos išmokos.

Visi „Maximos“ darbuotojai nuo gruodžio 1-osios yra apdraudžiami papildomu sveikatos draudimu. Darbuotojams bus įteiktos vardinės sveikatos draudimo kortelės, kurios garantuos šeimos ar gydytojo specialisto konsultaciją, paskirtų diagnostinių tyrimų atlikimą, ambulatorinį gydymą tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose, odontologijos bei reabilitacijos paslaugas visoje Lietuvoje.

„Gera mūsų darbuotojų sveikata ir savijauta yra pagrindiniai įmonės prioritetai. Dabartiniu laikotarpiu, kai kasdien susiduriame su COVID-19 grėsme, o šalies medicinai tenka dideli krūviai, savo komandai norime užtikrinti sklandų bei kokybišką gydymą. Todėl suteikdami šią motyvacinę priemonę, skatiname darbuotojus rūpintis savimi, o tai padaryti bus paprasčiau, kai susirgus bus galimybė greičiau patekti pas gydytojus“, – pabrėžia J. Bivainytė.

Taip pat didelis dėmesys šiuo laikotarpiu sutelktas ir į darbuotojų imuninės sistemos stiprinimą. Parduotuvių darbuotojams skirtame dienos valgiaraštyje šalia kasdien patiekiamų karštų pietų, įtraukta daugiau vaisių, ruošiama imbiero ir medaus arbata. Jau kelinti metai iš eilės darbuotojams yra sudaryta galimybė nemokamai pasiskiepyti nuo sezoninio gripo. Šia galimybe šįmet pasinaudojo daugiau darbuotojų.

„Aš puikiai suprantu, kad mūsų darbuotojai nuolat susiduria su realia COVID-19 viruso grėsme, todėl ėmėmės visų įmanomų priemonių, kad juos apsaugotume. Vertiname darbuotojų pastangas, ypač šiuo sudėtingu ir įtemptu laikotarpiu, sąžiningai atsilyginame ir motyvuojame. Per COVID-19 pandemiją buvo išplėsta darbuotojų premijavimo sistema – kiekvieną mėnesį yra mokami skatinamieji priedai, atsižvelgiant į pasiektus jų rezultatus“, – sako J.Bivainytė.

Be finansinės motyvacijos bendrovė savo darbuotojams, kurie jaučia baimę ar įtampą, sudaro lanksčias sąlygas išeiti tiek apmokamų, tiek neapmokamų atostogų. Taip pat karantino laikotarpiu taikomas palankesnis darbo užmokesčio skaičiavimas už prastovas nei tai numato įstatymas.

Koronavirusu susirgę darbuotojai nuošalyje nelieka

Nuo COVID-19 pandemijos pradžios prekybos tinklas „Maxima“ kas mėnesį papildomai skiria apie 0,3 mln. eurų savo darbuotojų ir klientų saugumui užtikrinti. Visoje Lietuvoje esančiose „Maximos“ parduotuvėse yra įrengtos organinio stiklo pertvaros prie kasų, sužymėti saugūs atstumai, stovint prie vitrinų ir kasų, laikomasi sugriežtintų higienos reikalavimų: kasdien reguliariai dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija.

Visi „Maximos“ darbuotojai nuo COVID-19 yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ir skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Komandai yra numatytos papildomos poilsio pertraukėlės, kasdien visiems matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Su COVID-19 sergančiais darbuotojams, bendrovė su liga susidūrusiais ir saviizoliacijoje esančiais komandos nariais palaiko nuolatinį ryšį ir teikia visapusišką žmogišką paramą. Prireikus, susirgusiems kolegoms į namus atvežamas maistas, pasirūpinama ir kitomis reikmėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to> Ei ei, žmonės!

to> Ei ei, žmonės! portretas
ar tikrai toki gauna prieda?))) ismalda didesne ubagui duodu gatveje absurdas.uztat niekas ir neina ten dirbti pilna sklebimu.

didesner rizikos uz covid nera

didesner rizikos uz covid nera portretas
geriau saugotumet darbuotojus trumpindami darbo laika.

Ei ei, žmonės!

Ei ei, žmonės! portretas
Ar girdėjot kiek prie algos darbdaviai pridėjo kasininkėms už darbą pavojingomis kovido sąlygomis?Ogi 7 eurus! Tikro lietuviškai sovietinio verslo kapitalizmo salygomis,grimasos!:D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių