Quantcast

Paaiškėjo, kurios bendrovės teiks prekes nuteistiesiems ir suimtiesiems

Kalėjimų departamento konkursus dėl prekių tiekimo nuteistiesiems ir suimtiesiems laimėjo bendrovės „Pontem“ ir „Lobby Baltic“, trečiadienį paskelbė departamentas.

Šioms bendrovėms bus nuomojamos patalpos pataisos įstaigose. Kalėjimų departamentas vykdė konkursus dėl dešimties prekybos vietų nuomos.

Pasiūlymus dalyvauti konkurse pateikė penki tiekėjai. „Pontem“ pripažinti laimėtojais šešiose pirkimo dalyse, „Lobby Baltic“ – keturiose.

Kaip BNS informavo Kalėjimų departamentas, laimėtojai atrinkti pagal pasiūlytą mažiausią pagrindinių prekių krepšelio kainą ir didžiausią nuomos kvadratinio metro kainą bei galimybę įdarbinti nuteistuosius.

Pasak departamento, prieš pradedant pirkimo procedūras, dėl galimo pirkimo modelio vyko konsultacijos su Viešųjų pirkimų tarnyba bei vykdomos rinkos konsultacijos.

Be to, Kalėjimų departamentas kreipėsi į Lietuvos darbdavių konfederaciją bei Lietuvos prekybos įmonių asociaciją, kad rinkos konsultacijoje, o vėliau ir Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje skelbtame pirkime sudalyvautų kuo daugiau tiekėjų.

2017 metais vykdyto audito metu buvo nustatyta, kad Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija, „Pontem“ nuomojusi patalpas nuteistųjų parduotuvei, leido naudotis nelegaliu statiniu ir neėmė už tai pinigų. Dėl šio ir kitų pažeidimų buvo kreiptasi į prokuratūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių