Quantcast

„Oro navigacijos“ vadovas M. Gustys palieka postą

Valstybės įmonės „Oro navigacija“ vadovas Mindaugas Gustys palieka postą, pranešė Susisiekimo ministerija. Įmonės vadovas atleistas šalių susitarimu.

Jis nuo penktadienio vadovaus įmonės Strateginės plėtros ir inovacijų departamentui.

„Aviacijai, kai krizinis metas yra, matyt, reikia labiau vienijančio vadovo, tai tikimės, kad tokį ir paskirs“, – BNS sakė M. Gustys, išsamiau komentuoti situacijos nenorėjęs.

Susisiekimo ministro atstovė spaudai Aldona Violeta Gririenė sakė, jog toks sprendimas priimtas šalių susitarimu po to, kai ministerijos vadovai daug kartų susitiko su „Oro navigacijos“ profesine sąjunga, valdyba, Skrydžių vadovų asociacija, Transporto kompetencijų agentūra.

„Buvo diskutuojama įvairiais klausimais, taip pat buvo susitikimas su direktoriumi ir buvo priimtas šis sprendimas. Šiaip nenorėčiau plačiau komentuoti, bet nėra ten didelių problemų“, – BNS sakė ji.

Pasak „Oro navigacijos“, valdybos pirmininkas Dangirutis Janušas mano, kad vadovo pasitraukimui įtakos turėjo darbuotojų profsąjungos nepasitenkinimas dėl didelio krūvio ir patiriamo streso.

„Aš nežinau tiesiogiai pokalbio turinio tarp direktoriaus ir ministro, nes jie vyko du mėnesius, (...) ir su profsąjungomis, nuo jų turbūt viskas ir prasidėjo. (...) Profsąjungų nusiskundimai dėl darbo sąlygų yra rimtas ženklas, į kurį reagavo ministerija. Be to, visi buvome kviečiami pokalbiui, kad išsiaiškintume“, – BNS sakė D. Janušas.

Anot jo, įmonės vadovui palikus pareigas, padėtis įmonėje bus suvaldyta.

„Nieko blogo neįvyko, Gustys lieka įmonėje, vieno pagrindinių, strateginio padalinio vadovu. Manau, tęstinumas visų projektų išliks, laikinas vadovas irgi yra, saugos buvęs vadovas, ne iš aviacijos, bet pakankamai rimtas žmogus“, – teigė valdybos pirmininkas.

Pasak D. Janušo, situacija dėl profsąjungų galėtų keistis, kai bus paskirtas naujasis įmonės vadovas.

„Laikinai užimantis direktoriaus pareigas nėra skrydžių vadovas, nemanau, kad visi profsąjungų reikalavimai čia ir dabar bus tenkinami. Tikėtina, kad naujasis vadovas kai bus atrinktas, turės savo matymą ir požiūrį į profsąjungų reikalavimus ir galbūt tada kažkas keisis“, – BNS sakė D. Janušas.

Ministras Jaroslavas Narkevičius vasarį po susitikimo su įmonės darbuotojų profsąjunga pripažino, kad įmonėje trūksta dialogo – vadovai turėtų daugiau komunikuoti su darbuotojais. 

Ministras tuomet sakė, kad įmonėje trūksta specialistų, todėl darbuotojai yra pervargę, ir tai yra pernelyg didelio darbo krūvio rezultatas, kuris neigiamai gali atsiliepti saugumui. 

Tuo metu „Oro navigacijos“ profsąjungų atstovai plačiau situacijos nekomentavo, tik teigė, kad ministras juos išgirdo.

Kokia išeitinė kompensacija bus išmokėta M. Gusčiui, neatskleidė nei ministerija, nei pats M. Gustys.

„Susitarimas yra konfidencialus, bet viskas buvo įstatymų rėmuose“, – teigė M. Gustys.

Pasak A. Grinienės, netrukus bus skelbiamas naujo vadovo konkursas.

Laikinai „Oro navigacijai“ vadovaus įmonės Saugos ir saugumo departamento vadovas Marius Beliūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių