Quantcast

Operatoriai vertina naujus, o ne lojalius klientus?

Nėra dienos, kai Ryšių reguliavimo tarnyba nesulauktų mobiliojo ryšio vartotojų skundų. Šiemet per dešimt mėnesių jų išnagrinėta net 350. Klientai nepatenkti ir sąskaitomis, ir sutarčių nutraukimo netesybų taikymu, ir tuo, kad naujiems vartotojams taikomi gerokai patrauklesni planai nei lojaliems senbuviams.

Dovanos už perbėgimą

Pasak redakciją pasiekusio laiško autoriaus, jį papiktino operatoriaus "Bitė" požiūris į klientus.

"Prieš gerą mėnesį mano sesuo perbėgusi nuo kito operatoriaus pas "Bitę", gavo nerealiai gerą pasiūlymą: 15 GB internetas, neriboti skambučiai ir SMS vos už 11 eurų per mėnesį. Peržiūrėjau savo sąskaitas ir nustebau, kad mano 5 GB planas kainuoja beveik 13 eurų! O aš jau gerą dešimtmetį lojalus to operatoriaus klientas, – teigė laiške žmogus. – Iš pradžių nieko nedoro neįžvelgiau, galvojau, senas planas, dabar galioja kokios nors super specialios nuolaidos, o kadangi ir sutartis artėja į pabaigą, pamaniau, pasirinksiu ir aš tokį planą, kaip sesuo. Vis tiek, naršyti internete norisi, mėnesio eigoje gigabaitus dažnai išnaudoju ir papildomai perku."

Peržiūrėjo "Bitės" interneto svetainėje pasiūlymus, tačiau tokio kaip sesers plano nerado.

"Yra planas su 5 GB, 10 GB ir 20 GB, bet 15 GB – nėra. Maža to, ir kainos 11 eurų nėra, – skundėsi klientas. – Štai planas kaip mano, su 5 GB kainuoja 12,90 euro. 10 GB plano svetainėje nurodoma kaina yra 16,90 eurų ir tai yra beveik šešiais eurais daugiau, nei mano sesuo gavo! 20 GB planas jau kainuoja ir 21 eurą."

Pamanęs, kad, ko gero, nepastebi, kur skelbiama patraukli akcija, nutarė nueiti į "Bitės" saloną ir tiesiogiai pasiklausti.

"Prisistačiau konsultantui, pasakiau, kad esu ilgametis klientas, baigiasi sutartis, noriu prasitęsti, tad iškarto paklausiau, gal kokias nuolaidas siūlot lojaliems klientams? – pasakojo laiško autorius. – Konsultantas atsidarė tą pačią savo svetainę ir man rodė planus, kuriuos pats namie žiūrėjau. Klausiu darsyk, ar nėra kokios nuolaidos ištikimam klientui ir pridedu, kad mano sesuo atėjo iš kito operatoriaus prieš mėnesį ir ji gavo 15 GB pigiau, nei aš moku už 5 GB. Konsultantas pečiais traukė, ausimis karpė, sako nėra tokių planų pas mus. Sakau, jau įpykęs, kad mano sesuo tokį planą pas jus gavo, tai kaip gali jo nebūti? Iš konsultanto nepavyko nieko išpešti apie tuos mistinius pigius planus. Net nežinau, išėjau supykęs, kad keisiu operatorių esu jau nusprendęs."

Operatoriams privaloma viešai skelbti išsamią ir naujausią informaciją apie savo teikiamas paslaugas, įskaitant jų kainas, taikomas nuolaidas.

Versija: ribota akcija

"Kas čia per slapti planai ir pasiūlymai, apie kuriuos niekas garsiai nešneka? Ar čia tokiu būdu bando iš kitų operatorių klientus priviliot? – svarstė laiško autorius. – Iš viso, ar čia viskas gerai, kai nepateikiamos paslaugų kainos?"

"Bitės" korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovas Jaunius Špakauskas "Kauno dienai" tvirtino, kad sunku komentuoti situaciją, neturint konkretaus kliento duomenų, todėl gali ją tik bendrai įvertinti.

"Bitės" pasiūlymai – siūlomų verčių ir kainos prasme – nuolat atnaujinami, – teigė J.Špakauskas. – Periodiškai peržiūrime ar šie pasiūlymai atitinka klientų poreikius ir situaciją labai dinamiškoje telekomunikacijų rinkoje, be to kainai įtakos turi ir tam tikru metu vykstančios akcijos. Greičiausiai, laiško autorius ir pataikė ant tokios ribotą laiką galiojusios akcijos."

Akcijos turi būti viešos

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) Skundų skyriaus vedėja Ugnė Karbočiūtė "Kauno dienai" paaiškino, kad Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklės numato pareigą elektroninių ryšių paslaugų teikėjams viešai klientų aptarnavimo vietose ir interneto svetainėse (jeigu paslaugų teikėjas ją turi) skelbti išsamią ir naujausią informaciją apie savo teikiamas paslaugas, įskaitant jų kainas, taikomas nuolaidas, taip pat tipinius sutartinius dokumentus ir kt. Tokiu būdu vartotojai turi galimybę įvertinti įvairių paslaugų teikėjų skelbiamus pasiūlymus ir pasirinkti savo lūkesčius bei poreikius geriausiai atitinkančias paslaugas ar jų paketus.

"Vartotojai skirtingas paslaugų kainas gali turėti ne tuo pačiu metu ar ne tiems patiems paslaugų planams bei teikiamoms technologijoms, t.y. tam tikru metu potencialiam vartotojui gali būti pasiūlytos tokios paslaugų teikimo sąlygos, kurios gali nebegalioti kreipiantis kitam suinteresuotam asmeniui, – komentavo Ryšių reguliavimo tarnybos Skundų skyriaus vedėja. – Tačiau paslaugų teikėjai aktualius paslaugų pasiūlymus yra įpareigoti skelbti viešai ir, remdamiesi jais, turėtų teikti paslaugas. RRT kiekvieną atvejį vertina individualiai, išsamiai ir visapusiškai išnagrinėjus konkrečios situacijos aplinkybes bei kiekvienos šalies (vartotojo ir paslaugų teikėjo) paaiškinimus, turimus įrodymus. Todėl vartotojams, kylant klausimams dėl tam tikrų paslaugų teikėjų veiksmų pagrįstumo, sutartinių įsipareigojimų vykdymo, taikomų užmokesčių už paslaugas ir kt., patariame kreiptis į RRT dėl situacijos įvertinimo ir oficialios pozicijos pateikimo arba ginčo išsprendimo išankstine ne teismo tvarka."

2019 m. sausio–spalio mėn. RRT išnagrinėjo apie 350 vartotojų skundų. Anot U.Karbočiūtės, paprastai daugiausia klausimų kyla dėl sąskaitų, sutarčių nutraukimo ir netesybų taikymo. Įprastai trečdalis gaunamų skundų išspręsti taikiai vartotojams ir paslaugų teikėjams pasiekus abiem priimtiną situacijos sprendimą.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Bitė prastas operatorius, turiu įrodymų kaip apgavineja! Nesiskaito su klientais

Vy

Vy portretas
Durną ir bažnyčioj muša. Ir mes buvo Telia klientai daugelį metų, tik vis kas du metus tekdavo grasinti kad jau tuo tuoj išeinam. Tada duodavo normalias sąlygas. Šiais metais nespėjo pasiūlyti, tai išėjom į T2. Tada klounai skambina ir sako grįžkit, va pasiūlymai geri. Ačiū, bet kad jau nebereikia. Jei operatoriams lojalumas jokia vertybė, kodėl man turėtų būti?

Jevgenij

Jevgenij portretas
Pereinu kiekvenais metais i skirtingus operatorius ir kiekbenais metais turiu geriausi plana !
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių