Quantcast

„Omnitel“ viena pirmųjų pasaulyje įdiegė šviesolaidinį mobilųjį internetą

  • Teksto dydis:

Naujos kartos telekomunikacijų verslą kuriančios „Teo“ ir „Omnitel“ trina ribą tarp mobiliojo ir šviesolaidinio interneto. „Omnitel“ pirmoji Baltijos šalyse ir viena pirmųjų pasaulyje įdiegė naujausią mobiliojo ryšio technologiją 4.5G / LTE Advanced Pro. Realiai veikiančiame tinkle „Omnitel“ pademonstravo 750 Mb/s siekiančią duomenų atsisiuntimo spartą.

„Omnitel“ tinkle įdiegta „Huawei“ 4.5G mobiliojo ryšio technologija yra esminis žingsnis pakeliui į 5G. Kurdami naujos kartos telekomunikacijų verslą pirmą kartą prilyginame mobiliojo ryšio spartą šviesolaidinio interneto spartai realiai veikiančiame tinkle ir parodome, kad jau netolimoje ateityje esminių skirtumų tarp šių technologijų nebejausime“, – sako Andrius Šemeškevičius, „Teo“ ir „Omnitel“ technologijų vadovas.

4.5G technologiją su „Huawei“ iki šiol išbandė tik Honkongo HKT ir Norvegijos „TeliaSonera“. Laboratorijos sąlygomis ši technologija leidžia pasiekti  beveik 1 Gb/s duomenų atsisiuntimo spartą.

„4.5G technologija atitinka „Huawei“ viziją sujungti visą pasaulį. Tai apima ne tik komunikaciją tarp žmonių, daiktų, bet ir tarp žmonių bei daiktų. 4.5G technologija turi didelius pajėgumus, Gb/s greičio lygį ir tik 10 ms uždelsimą, todėl ji galės palaikyti daiktų internetą, virtualios realybės aplikacijas ir kritinius pramoninius procesus“, – sako Jackas Zhulu, „Huawei“ biuro Baltijos šalims vykdomasis direktorius. Jis pažymi, kad „Teo“ ir „Omnitel“ yra gerai pasirengusios tinklo architektūros transformacijai, kuri atveria kelią 5G technologijos diegimui 2020 metais.

4.5G ryšys veikia pagal naujausius mobiliųjų technologijų standartus. Duomenys perduodami sujungus 4 skirtingas dažnių juostas, naujausias signalo kodavimo technologijas ir 4 kanalų perdavimo technologiją. Taip užtikrinamas iki 3 kartų spartesnis mobiliųjų duomenų perdavimas nei naudojant esamas technologijas. 

„Omnitel“ tinkle vartotojai galės naudotis 4.5G technologija iš karto, kai tik atsiras ją palaikantys įrenginiai. Šiuo metu paslaugoms, reikalaujančioms didesnės mobiliojo interneto spartos, visiškai pakanka esamų ryšio technologijų, tačiau mes galvojame apie ateitį, kai internetas sujungs ne tik žmones, automobilius, bet ir daiktus. Tuo pačiu 4.5G technologijos naudą jau dabar pajus visi „Omnitel“ 4G vartotojai, nes ji padidina esamo 4G tinklo talpą“, – sako A. Šemeškevičius. Jis atkreipia dėmesį, kad per metus „Omnitel“ tinkle 4G internetą naudojančių klientų skaičius išaugo trigubai, o persiųstų duomenų kiekis - dvigubai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netas

Netas portretas
koks dar mobilus šviesolaidinis internetas... tai yra atskiros niekuo nesusijusios technologijos, o greičio palyginimas neįpareigoja marketingiškai meluoti...

svseikinu

svseikinu portretas
Kaip smagu, kuo toliau- tuo greičiau kepami žmonių smegenys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių