Quantcast

Nuo lapkričio keičiasi DNB banko kainodara

  • Teksto dydis:

Nuo lapkričio 1 dienos įsigalioja nauja DNB banko kainodara, sukurta paslaugų krepšelių principu.

Aktyviems banko klientams kainodara bus suskirstyta į krepšelius – kiekvienas klientas galės pasirinkti labiausiai jo poreikius atitinkantį mokėjimo krepšelį ir vietoj įvairių skirtingų įkainių mokėti vieną fiksuotą sumą per mėnesį. Klientai galės rinktis iš trijų skirtingų krepšelių – „Kasdienio“, „Aktyvaus“ ir „Auksinio“, skelbia banko pranešime.

„Prieš kelis mėnesius DNB banko užsakymu atlikta apklausa parodė, kad gyventojams bankų kainodara yra per sudėtinga, todėl jie dažnai nežino, kiek moka už bankų paslaugas. Atsižvelgdami į tai nusprendėme, kad sudėliojus skirtingų paslaugų įkainius į paslaugų krepšelius, kainodara taps daug paprastesnė ir suprantamesnė. Šis sprendimas sutiktas itin palankiai: nors krepšelių kainodara startuoja nuo lapkričio, šią paslaugą iš anksto užsisakė jau beveik 50 tūkstančių mūsų klientų“, – sako DNB banko kasdieninių paslaugų departamento vadovė Miglė Pletkuvienė.

Anksčiau buvo numatyta, jog paties paprasčiausio „Kasdienio“ krepšelio vertė sieks 1,8 euro per mėnesį. Praėjusią savaitę Lietuvos bankui pranešus, jog maksimali bazinio paslaugų krepšelio kaina nuo vasario mėnesio negalės viršyti 1,5 Eur, DNB bankas, nelaukdamas vasario, jau nuo dabar mažina „Kasdienio“ krepšelio kainą iki 1,5 euro per mėnesį.

„Kasdienį“ krepšelį sudarys mokesčiai už debeto kortelę, pinigų išgryninimą DNB bankomatuose iki 550 eurų per mėnesį, neribotus pervedimus internetu eurais, neribotą lėšų įskaitymą eurais ir neribotą sąskaitų administravimą. Šio krepšelio kaina sieks 1,5 euro per mėnesį, kai vidutiniškai už tokias paslaugas atskirai sumokama apie 2-2,5 euro per mėnesį.

„Aktyvų“ krepšelį sudarys mokesčiai už klasikinę kredito kortelę bei debeto kortelę, pinigų išgryninimą DNB bankomatuose iki 1500 eurų per mėnesį, neribotus pervedimus internetu eurais, neribotą lėšų įskaitymą eurais, neribotą sąskaitų administravimą, taip pat už kelionių draudimą visai šeimai, tech. pagalbą kelyje ir namuose bei slaptažodžių generatorių. Šio krepšelio kaina sieks 3,5 euro per mėnesį, kai vidutiniškai už tokias paslaugas atskirai sumokama apie 5-7 eurus per mėnesį.

„Auksinį“ krepšelį sudarys mokesčiai už auksinę kredito bei debeto korteles, neribotą pinigų išgryninimą bankomate, neribotus pervedimus internetu eurais, neribotą lėšų įskaitymą eurais, neribotą sąskaitų administravimą, gausesnį kelionių draudimą visai šeimai, išskirtinę tech. pagalbą kelyje ir namuose bei slaptažodžių generatorių. Šio krepšelio kaina sieks 5,5 euro per mėnesį, kai vidutiniškai už tokias paslaugas atskirai sumokama apie 7-10 eurų per mėnesį.

Moksleiviams iki 18 metų, jaunuoliams iki 22 metų ir senjorams nuo 70 metų ir toliau bus taikomos nuolaidos. Moksleiviams „Kasdienis“ krepšelis bus nemokamas, jaunuoliams kainuos 1 eurą, o senjorams „Kasdienis“ krepšelis kainuos 0,8 euro.

Klientai, kurie nuspręs nesirinkti krepšelių, toliau mokės už banko paslaugas pagal atnaujintą kainoraštį. Be to, jiems nebeliks atskirų mokesčių už sąskaitų administravimą, lėšų įskaitymą bei visų rūšių pervedimus internetu eurais Europos ekonominėje zonoje. Juos pakeis vienas minimalus paslaugų mokestis – 0,8 euro per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kada pagaliau LB tą DNB suvaldys? O tai - savo susitarimus dėl euro įvedimo tas DNB jau kelis kartus SULAUŽĖ.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių