Quantcast

Neteisėtai invaziniais augalais prekiavusiai įmonei gresia iki 2 tūkst. eurų bauda

Aplinkos apsaugos departamento Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai atliko neplaninį augalais prekiaujančios įmonės patikrinimą ir nustatė, kad įmonė savo internetiniame puslapyje prekiavo invaziniais augalais. Už neteisėtą prekybą įmonei gresia iki 500 eurų bauda, o įmonės atsakingiems asmenims – iki 1500 eurų.

Per patikrinimą aplinkosaugininkai įmonės teritorijoje rado ir paėmė 39 baltažiedes robinijas vazonuose, pažymima Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Baltažiedė robinija (Robinia pseudoacacia) įtraukta į Invazinių Lietuvoje rūšių sąrašą. Bet koks gyvybingų invazinių rūšių laikymas, auginimas, veisimas, dauginimas, mainymas, įvežimas, perkėlimas, prekyba ar kitoks jų naudojimas yra draudžiamas. Draudimas taikomas ir invazinių rūšių hibridams bei invazinių gyvūnų ar augalų veislėms.

Už invazinių rūšių neteisėtą naudojimą pateikiant jas rinkai, asmenims gresia bauda nuo 300 iki 500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų bei invazinių rūšių konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta portretas
Visai kvankt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių