Quantcast

Ne visi kino teatrai skuba atnaujinti veiklą: kai kurių atsidarymo teks palaukti

Sostinės prekybos ir pramogų centre „Ozas“ esantis „Multikino“ kino teatras penktadienį po kelių mėnesių pertraukos atveria duris žiūrovams, tačiau kiti kino teatrai atsiverti neskuba ir tą padaryti planuoja vėliau birželį.

„Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas sako, kad veiklą atnaujinęs kino teatras kol kas rodys prieš karantiną pasirodžiusius filmus, repertuare – ir devyni geriausi šių metų „Kino pavasario“ filmai.

„Pandemija sustabdė daugybę pasaulinio kino premjerų, todėl kurį laiką į kino teatrus kviesime žiūrėti filmus, kuriuos jau įvertino kino bendruomenė, o žiūrovai mielai renkasi ir antrą kartą“, – pranešime sakė R. Bilinskas.

Kino seanso metu prašoma dėvėti apsaugines veido kaukes, taip pat žiūrovai bus sodinami kas du metrus, o vietas šalia galės įsigyti tik šeimos nariai – iki keturių žmonių.

Žadama į seansus įleisti po 30–40 žiūrovų, o į didžiausią salę turėtų tilpti iki 100, per dieną planuojama surengti 20–25 seansus.

„Forum Cinemas“, „Pasaka“ atsidaryti žada mėnesio pabaigoje

„Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas sako, kad kino sales atsidaryti planuojama birželio pabaigoje, o tiksli data bus pranešta kitą savaitę.

„Kitą savaitę tikslią datą pranešime, bet preliminariai galvojame apie birželio pabaigą“, – BNS teigė G. Plytnikas.

Jo teigimu, šiuo metu renginiams uždarose patalpose taikomi tokie apribojimai, kad jeigu kino teatrai atsidarytų, tik pagilintų finansinius nuostolius. Be to, įtakos neatidaryti kino teatrų turi ir kino produkcijos nebuvimas.

„Yra apribojimai, kurie taikomi renginiams, tai mums tik gilintų nuostolius. Negalime užkurti fabrikų į dar didesnį minusą. Kitas dalykas – nėra filmų, nėra produkcijos, nėra kino“, – kalbėjo „Forum Cinemas“ vadovas Lietuvoje.

Jis teigė, kad birželio pabaigoje kino teatrai galėtų pasiūlyti platesnį repertuarą.

Sostinės senamiestyje esantis kino teatras „Pasaka“ pakviesti žiūrovus į sales ketina birželio 26 dieną, sako jo vadovė Andrė Balžekienė, tačiau ji priduria, kad tiksli atidarymo data priklausys nuo kino produkcijos.

„Ji nėra 100 proc. tvirta, tačiau tvirtesnė nei bet kuri ankstesnė diena. Mes šiuo metu laukiame tam tikrų sprendimų bendroje kino rinkoje dėl naujų filmų pasirodymo, tai nuo to viskas priklausys“, – BNS sakė kino teatro vadovė.

Jos teigimu, per kelias sales, laikantis reikalavimų, bus galima priimti apie 40 žmonių.

„Tai yra net ne trečdalis pajėgumo. Tai yra liūdnos naujienos ir tikimės, kad tai ilgai netruks. Kiek žinau, jeigu situacija gerės, tai tos ribos, kiek galima priimti žmonių, didės“, – teigė A. Balžekienė.

Ji taip pat pridūrė, kad kol kas branginti bilietų dėl ribojamo žiūrovų skaičiaus neketinama.

„Skalvija“ startuos birželio viduryje, atsidaro kiti teatrai

Tuo metu sostinės centre esantis kino teatras „Skalvija“ pranešė vėl laukiantis žiūrovų nuo birželio 16 dienos.

„Kylam iš karantininio snūdo ir laukiam gero kino ištroškusių bičiulių, visų išsiilgusių kino žiūrėjimo tamsoje per didelį ekraną, norinčių nerti į naujus pasaulius, erdves, būti paveiktiems kino magijos“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad ketinama rodyti nematytus „Kino pavasario“ filmus, rengti kino klasikos vakarus.

Žiūrovams primenama, kad jie turėtų dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis saugaus atstumo eilėse prie bilietų, taip pat žiūrovai skatinami bilietus įsigyti internetu.

Kai kurie kino teatrai jau atvėrė duris žiūrovams, vienas tokių – Panevėžyje esantis kino centras „Garsas“. Penktadienį duris atvers „Atlantis Cinemas“ Šiauliuose. Tikslių atsidarymo datų dar nėra paskelbę kino teatrai „Cinamon“, „Apollo“ ir mažesni teatrai.

Kai kurie kino teatrai karantino metu rengė kino seansus lauke ir kvietė filmus stebėti būnant automobiliuose.

Vyriausybei nuo birželio 1 dienos sušvelninus karantino sąlygas, leista organizuoti renginius ir uždarose patalpose, tačiau ribojant žiūrovų skaičių iki 100, taip pat laikantis kitų apsaugos priemonių, pavyzdžiui, dviejų metrų atstumo.

Nuo birželio 16 dienos leista į tokius renginius kviesti ne daugiau 150 žiūrovų, taip pat laikantis tų pačių apsaugos reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,manau...tik MANAU,kad...

...,manau...tik MANAU,kad... portretas
neVISI MASISKAI puls i TUOS KINO TEATRUS???...,zmones pasiDARE ATSARGESNI... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių