Quantcast

Nauja ne gyvybės draudimo paslauga – kapaviečių draudimas (kartu su būsto draudimu)

  • Teksto dydis:

Ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ pasiūlė naują draudimo paslaugą. Bendrovė pasiūlė galimybę apdrausti artimųjų kapavietes nuo gamtos stichijų, vagysčių, vandalizmo atvejų ar šalčio padarinių.

„Mūsų vykdytos apklausos duomenys parodė, kad 1 iš 9 Lietuvos gyventojų pageidautų apdrausti artimųjų kapavietėje esančius paminklus ir apsisaugoti nuo neretų vandalų išpuolių ar gamtos stichijų sukeliamų nuostolių. Gyventojų susidomėjimas tokia galimybe piką pasiekia po Vėlinių – radę apgadintus antkapius, žmonės patiria šimtus ar tūkstančius litų siekiančių nuostolių, todėl ir domisi galimybėmis apsisaugoti nuo rizikų. „Lietuvos draudimas“ yra pirmasis ir vienintelis, kuris siūlo galimybę apdrausti artimųjų kapavietes“, – sakė Aurelija Kazlauskienė, „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento vadovė.

Apdraudžia paminklus

Pasak jos, bendrovė apdraudžia visus kapavietėje esančius paminklus, tvoreles ar kitus stacionarius statinius. Už 49 litų metinių mokestį galima apdrausti tris kapavietes, jos gali būti skirtingose kapinėse.

„Labai svarbu pabrėžti, kad įvykus draudžiamajam įvykiui „Lietuvos draudimas“ kompensuos ne tik analogiško paminklo įsigijimo išlaidas, bet ir jos atstatymo darbų kainą. Maksimali draudimo suma siekia 5 tūkst. litų ir ji taikoma kiekvienai iš trijų kapaviečių. Tai reiškia, kad jeigu nukentėtų trys kapavietės, maksimali bendra išmoka gali siekti iki 15 tūkst. litų“, – aiškino A. Kazlauskienė. Tiesa, kapaviečių draudimas negalioja mediniams ar laikiniems paminklams, taip pat paminklams be pamato bei memorialiniams paminklams.

Domisi vyresni

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, antkapinių paminklų draudimo paslaugomis labiausiai domisi vyresni nei 56 m. amžiaus žmonės, dažniau moterys, gyvenančios kaimo vietovėse. Prieš dvejus metus bendrovės užsakymu atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, kad žmonės nesirūpino paminklų draudimu todėl, kad nėra prižiūrimų kapų (31 proc.), niekada nepagalvojo, kad toks draudimas gali egzistuoti (24 proc.), jaučia pinigų trūkumą (22 proc.) ir mano, kad yra tik maža tikimybė turėti nuostolių dėl kapų nuniokojimo (20 proc.).

Vis tik, vagystės iš kapinių nėra naujiena. Policija nuolat sulaukia pranešimų apie pavogtus akmeninius paminklus, metalinius kryžius, tvoreles ar bortelius, kitas apdailos detales. Dažnai, ir ypač Vėlinių laikotarpiu, vagys nusitaiko ir į smulkesnį grobį: žvakides, vazas, gėlių puokštes ar krepšelius, žvakes.

Kartu su būsto draudimu

A. Kazlauskienės teigimu, įsigyti kapavietės draudimą galima draudžiantis savo būstą, namą ar kitą pastatą. Gyventojai gali pasirinkti kelis draudimo produkto variantus: minimaliuoju paminklai apdraudžiami nuo gamtos jėgų padaromų nuostolių, standartiniu papildomai įgyjama apsauga nuo vagysčių ar vandalizmo, o draudžiant maksimaliu variantu įtraukiamas ir draudimas nuo pašalo padarinių.

„Lietuvos draudimas“ yra pirmaujanti šalies ne gyvybės draudimo bendrovė, savo paslaugas teikianti pusei milijono privačių ir verslo klientų ir per metus atlyginanti klientams žalų už beveik 200 mln. litų. Klientais kasdien rūpinasi daugiau nei 1100 „Lietuvos draudimo darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ du kartus iš eilės pelnė „Geriausio darbdavio“ apdovanojimą, yra patekęs į geriausių Vidurio ir Rytų Europos darbdavių dešimtuką. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių pasaulio draudimo grupių RSA, kuri savo filialus turi 33 šalyse ir aptarnauja daugiau kaip 20 mln. klientų iš 150 pasaulio šalių. Įkurtas prieš 300 metų, RSA yra  vienas iš didžiausią patirtį pasaulyje sukaupusių draudimo aljansų ir vienas iš pripažintų pasaulio draudimo rinkos vizionierių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių