Quantcast

Nauja Lietuvos pašto valdyba pradeda darbą

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankui (LB) pirmadienį pritarus naujos valstybės valdomo Lietuvos pašto valdybos narių kandidatūroms, nauja, beveik vien iš Susisiekimo ministerijos darbuotojų sudaryta valdyba antradienį gavo įgaliojimus.

„Atsižvelgdamas į elektroninių pinigų įstaigos Lietuvos pašto pranešimą apie valdybos pasikeitimą bei įvertinęs gautą informaciją, Lietuvos bankas nusprendė neprieštarauti (...)  kandidatūroms“, – BNS patvirtino LB.

Naujoje valdyboje dirba ministerijos atstovai Roma Andruškevičienė, Povilas Drižas, Saulius Kerza bei Janina Laskauskienė, taip pat ministerijai pavaldaus Lietuvos radijo ir televizijos centro generalinis direktorius Remigijus Šeris.

Naujoji valdyba paskirta 4 metų kadencijai, tačiau, pasak ministro Jaroslavo Narkevičiaus, netrukus ji turėtų būti atnaujinta trimis nepriklausomais nariais.

Senoji valdyba atšaukta nuo lapkričio 26 dienos, nors nepriklausomi nariai tvirtino, kad jų įgaliojimai nutrūko spalio 31 dieną, ministrui pasirašius pirmą įsakymą ją atleisti. Ministras ir jį pavadavęs aplinkos ministras iš viso pasirašė 3 įsakymus dėl valdybos atleidimo, abi šalys nesutarė, ar jie galiojantys. 

Kaip nepriklausomi nariai ankstesnėje valdyboje dirbo jos pirmininkas Nerijus Datkūnas, Jūratė Stanišauskienė, Danielius Merkinas ir Gražvydas Jukna.

N. Datkūnas yra teigęs, kad J. Narkevičius reikalavo nedelsiant nutraukti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centrinių pašto pastatų pardavimo aukcionus bei atleisti Lietuvos pašto generalinę direktorę Astą Sungailienę.

Tačiau valdyba nesutiko to padaryti, nes ministerijos reikalavimai, anot N. Datkūno, būtų žalingi bendrovei. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių