- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
Balandžio pradžioje pradėtas ir didžiuosius šalies miestus aplankęs masinis „Kalnapilio“ inicijuotas nealkoholinio alaus skonio tyrimas sėkmingai tęsiasi. Gegužės 17-19 dienomis prisidėti prie geriausio nealkoholinio alaus skonio rinkimo bus galima ir Kauno miesto gimtadienio šventės metu. Speciali „Kalnapilio“ skonio tyrimo palapinė šventės dalyvių lauks Santakos parke prie Kauno pilies.
Aklo skonio tyrimas – tai objektyvi degustacija be išankstinių nuostatų
Geriausio nealkoholinio alaus skonio rinkimuose žmonės testuoja trijų Lietuvoje parduodamų rūšių alų – jį dalyviai vertina nežinodami prekės ženklo, todėl sprendimo neveikia jokios išankstinės nuostatos. Dėl šios priežasties toks tyrimo būdas laikomas vienu objektyviausių.
Visos trys degustuojamos nealkoholinio alaus rūšys iki degustacijos laikomos vienodomis sąlygomis – toje pačioje temperatūroje ir tokioje pačioje pakuotėje.
Paragavę trijų rūšių nealkoholinio alaus, tyrimo dalyviai įvertina kiekvieno skonį, planšetiniame kompiuteryje pažymėdami jiems skaniausią. Tyrimui įsibėgėjant tendencijos nesikeičia – „Kalnapilio“ nealkoholinis alus ir toliau užtikrintai pirmauja. Iš viso jį pasirinko 46 proc. tyrimo dalyvių. Antroje vietoje likusį gėrimą rinkosi 39 proc., trečioje – 15 proc. dalyvių.
Vyriausiasis „Kalnapilio“ aludaris Ričardas Barakūnas teigia, kad tyrimo idėja labai patinka jame dalyvaujantiems žmonėms: „Didžiausią smalsumą kursto nežinojimas, kas yra kas. Daugiausiai emocijų tyrimo dalyviai parodo, kai yra atskleidžiama, kuris nealkoholinis alus buvo „Kalnapilio“.
Pasak R. Barakūno, susiruošusiems dalyvauti tyrime verta atlikti nedidelius namų darbus – susipažinti su pagrindinėmis degustavimo taisyklėmis. Jos yra vos kelios ir tikrai nesudėtingos. Išmokus jas vertinimo procesas bus dar smagesnis.
1. Pirmas žingsnis – tinkamai įpilti į taurę
Degustuodami nealkoholinį alų, neturėtume jo gerti iš butelio ar skardinės. Pirmas žingsnis – tinkamai įpilti į taurę, idealiu atveju – į tulpės formos alaus taurę. Jei gėrimas prisodrintas angliarūgštės, alų pilame į paverstą taurę. Jei angliarūgštės gėrime yra mažiau, jį pilame į tiesiai pastatytą taurę, taip leisdami alui stipriau putoti.
2. Antras žingsnis – uostyti trumpais įkvėpimais
Ką tik iš butelio į taurę įpilto nealkoholinio alaus kvapas skirsis nuo to paties gėrimo kvapo po kelių minučių. Supylę į taurę, turėtume įvertinti jo pirminį kvapą drąsiai kyštelėję nosį į taurę. Kvapo
molekules uoslė geriausiai pagaus tada, kai nealkoholinį alų uostysime dviem trumpais, staigiais įkvėpimais, po kurių ateina eilė giliam įkvėpimui.
3. Trečias žingsnis – spalva, skaidrumas ir puta
Susipažinę su degustuojamo gėrimo kvapu, toliau apžiūrime nealkoholinio alaus išvaizdą, pakėlę taurę prieš šviesą – jo spalvą, skaidrumą ir putą.
4. Ketvirtas žingsnis – gurkštelėti
Iš įpročio visus gėrimus pradedame ragauti gurkštelėję, tačiau tikrajam nealkoholinio alaus skoniui pajusti šį žingsnį turėtume palikti paskutiniam etapui. Nealkoholinis alus turi įvairių poskonių, kuriuos „jaučiame“ skirtingose vietose esančiais skonio receptoriais, todėl degustuojant jis visuomet turėtų būti nuryjamas.
Autentiškas gamybos procesas išsaugo geriausią skonį
„Kalnapilio“ nealkoholinio alaus gamybos būdas niekuo nesiskiria nuo įprasto alkoholinio alaus, naudojamos visos tradicinės sudedamosios dalys. Tai leidžia mėgautis autentišku skoniu. Dar vienas gamyboje naudojamas svarbus elementas – ypatingos mielės, atgabentos iš Vokietijos mielių banko. Priešingai nei įprasto alaus gamyboje, jos neišskiria jokio alkoholio. Tai reiškia, kad nealkoholinis alus gali būti supilstomas tiesiai į butelius be jokių papildomų alkoholio šalinimo etapų.
„Kalnapilio“ nealkoholinio alaus pardavimas 2018-aisiais, palyginti su 2017 m., augo net pustrečio karto, šiemet augimas dar spartesnis. Reaguojant į pasaulines tendencijas ir aktyvų gyvenimo būdą vertinančių vartotojų poreikius, šiemet pristatytas naujas nealkoholinio „Lite“ alaus kokteilio skonis – citrinų ir žaliųjų citrinų.
Analogų neturintis ir visoje Lietuvoje vykstantis aklas skonio tyrimas apims tūkstančių žmonių nuomonę. Norinčius išsakyti savo nuomonę akloje degustacijoje kviečiame atvykti į tyrimo vietas nurodytuose prekybos centruose: www.kalnapilisnealkoholinis.lt.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
M. Skuodis apie traukinių pirkimą „Rail Balticai“: svarbiausia, kad statybos nevėluotų
Latvijai paraginus Lietuvą ir Estiją susitarti dėl traukinių europinio geležinkelio linijai „Rail Baltica“ pirkimo, susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad šiuo metu svarbiausia rūpintis vėžės statyba. ...
-
Lietuvos oro uostai pristatė, kaip augs Kauno oro uosto pajėgumai
Kauno oro uostui ilgalaikiame Lietuvos oro uostų tinklo plėtros plane (angl. master plan) iki 2052 metų numatytas svarbus vaidmuo. Oro uosto plėtra ir diegiamos inovacijos leis žengti svarbius žingsnius plėtojant konkurencingą Lietuvos oro uostų model...
-
„Ipanema“ avalynė – tobulas stiliaus ir patogumo derinys kiekvienai progai4
Ar teko girdėti apie prekinį ženklą „Ipanema“? Tai žinomas prekės ženklas, kuris specializuojasi gaminant paplūdimio batelius, paplūdimio šlepetes ir kitus pliažo aksesuarus. Šis prekės ženklas yra labai mėgstamas daugely...
-
Patarimai, kaip įmonėms efektyviai valdyti laisvas lėšas3
Manau, didžiajai daliai sėkmingų verslų anksčiau ar vėliau iškyla dilema, ką daryti su laisvomis įmonės lėšomis? Šis klausimas ypač aktualus šiuo metu, kai globali ekonominė situacija nėra aiški. Dėl to kai kuri...
-
Seną keičia naujas? Skausmo gydymas dabar1
Lėtinis skausmas yra neatskiriama gyvenimo dalis, su juo susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje. Nuo senovės civilizacijų su pradiniais ir primityviausiais gydymo metodais iki šiuolaikinės inovatyvios medicinos pagrindinė problema išl...
-
„Megoje“ perki – „Dyson“ prizus kasdien laimi!2
Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ skelbia, kad dabar – pats metas stiliaus ir interjero pokyčiams. Naujos pavasario kolekcijos jau atvyko! O su jomis ir išskirtinis žaidimas, kuriame kiekvieną dieną galima laimėti inovatyviu...
-
Ankstyvųjų bulvių sėklos – jau vagose, pernykštis derlius – dar aruoduose1
Šis pavasaris negaili lietaus. Kai kur Lietuvoje laukai plaukia, o kai kur juose jau dirba žemės ūkio technika ir sodinamos bulvės. Daržininkų aruodai dar saugo pernykštį derlių, kurio iki Velykų tikrai užteks pirkėjams. Tačiau kai ku...
-
A. Zuokas pardavė vyninių verslą10
Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas savo vyno parduotuves, pavadintas „Zenoteca“ vardu, pardavė „Vynoteką“ valdančiai bendrovei, skelbia „Delfi“. ...
-
Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras9
Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...
-
Teismas atmetė „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl naujų Vilniaus oro uosto rinkliavų1
Teismas atmetė Airijos ir Vengrijos oro bendrovių „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl 2023 metais padidintų rinkliavų Vilniaus oro uoste, pranešė Lietuvos oro uostai (LTOU). ...