Quantcast

„Mamų unija“ ir „Maxima“ pristatė parodą: apie ką svajoja sergantys vaikai?

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio prekybos centre „Ozas“ įsikūrusi „Maxima“ pirkėjus pasitiks jautria paroda. Kartu su paramos fondu „Mamų unija“ surengta nuotraukų paroda sergančių vaikų svajonių tema kvies pirkėjus prisidėti prie „Šeimos namų“ statybų.

„Šios parodos herojai savo dienas leidžia ligoninės palatose. Bet jie svajoja lygiai taip pat, kaip ir kiti vaikai: nori tapti mokslininkais, gaisrininkais, policininkais. Tačiau didžiausia jų svajonė – pasveikti, o brangiausias turtas – laikas. Jau daug metų dirbame kartu su „Mamų unija“ ir šiuo metu jų vykdomas „Šeimos namų“ projektas yra itin svarbus: jis suteikia galimybę šeimoms daugiau laiko praleisti kartu“, – sako lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Kartu su vaiku nuolat būti ligoninėje šiandien leidžiama tik vienam iš tėvų ir nemažai šeimų yra priverstos gyventi atskirai. Remdamasi užsienio šalių praktika, su „Mamų unija“ ėmėmės kurti pirmąjį Lietuvoje Vaikų onkologijos pagalbos centrą, kurio tikslas – suteikti tokioms šeimoms ne tik galimybę būti kartu gydymo metu, bet ir taip reikalingą reabilitaciją, kurios kartais tenka laukti ilgose eilėse.

„Džiaugiamės ir esame dėkingi „Maximai“ už dešimt metų partnerystės ir paramą sunkiai sergantiems vaikams. Kiekvienais metais drauge atrandame vis naujų būdų visuomenei priminti, kokia svarbi net ir visai nedidelė parama, koks svarbus palaikymas, teikiantis viltį. Šių vaikų dienos kiek liūdnesnės, tačiau mūsų visų dėmesys ir rūpestis jais suteikia daug džiaugsmo ir jėgų sveikti“, – sako „Mamų unijos“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Parodos nuotraukų herojai – Santaros klinikų Vaikų onkohematologijos skyriuje esantys vaikai, kurie persikūnijo į savo svajonių profesijas. Fotosesijos metu vaikai rinkosi, kuo jie bus užaugę: nuo virtuvės šefų iki gaisrininkų. Prekybos tinklo ir paramos fondo atstovai mažuosius aplankė su dovanomis.

Parodą pirkėjai galės aplankyti tris savaites, o norimo dydžio auką į akcijai skirtas aukų dėžutes prie daugiau kaip 800 „Maximos“ parduotuvių kasų aukoti bus galima keturis mėnesius. 2018 m. aukų dėžutėse pirkėjai „Mamų unijai“ paaukojo 13 tūkst. eurų.

Paramos fondas jau vienuoliktus metus tęsia įkvepiančius darbus su „Maxima“. Jis bendradarbiauja su ligoninėmis, teikia finansinę pagalbą, rūpinasi tėvais ir vaikais bei keičia visuomenės požiūrį į sergančiuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių