Quantcast

Maisto ekspertai: nuo rutinos virtuvėje išgelbės vaizduotė ir planavimas

  • Teksto dydis:

Kol vieni džiaugiasi ženkliai prailgėjusiu laiku namuose, kiti – ieško būdų, padėsiančių sumaniai panaudoti negendančius maisto produktus ir patenkinti visų šeimos narių pomėgius. Į pagalbą namų kulinarams stoja maisto tinklaraštininkai ir maisto pramonės atstovai, kviečiantys nebijoti eksperimentuoti virtuvėje, o svarbiausia – atsakingai planuoti valgiaraštį.

„Planuodama karantininį meniu, vadovaujuosi dviem taisyklėmis – išklausyti visų šeimos narių nuomonę ir gaminti šiek tiek daugiau nei įprasta. Jei prie puodų nuolat tektų stovėti triskart per dieną, įkvėpimą išlaikyti būtų sudėtinga, o vieno gaminimo metu paruošus daugiau maisto, juo galima gardžiuotis ir kitą dieną“, – patarimais dalijasi maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ įkūrėja Asta Černė.

Gausybės receptų autorė rekomenduoja nepiktnaudžiauti dažnu apsipirkinėjimu prekybos centruose, o esant galimybei naudotis prekių pristatymo į namus paslauga. Taip pat – nepirkti aklai ir neapgalvotai, susiplanuoti, ką gaminsite ilgesniu nei įprastai laikotarpiu ir kokie produktai yra jums reikalingi.

Asta Černė

„Ypatingą dėmesį skirkite baziniams bei ilgiau galiojantiems produktams. Makaronai, miltai, aliejus, kiaušiniai, sviestas, pienas, mėsa, kruopos, konservuotos, šaldytos ar ilgiau galiojančios daržovės, prieskoniai, mėgstami padažai ir pagardai, riešutai ar džiovinti vaisiai – su šiais produktais galėsite išsisukti net tada, kai pritrūks kantrybės ir atrodys, kad šaldytuvas jau ištuštėjo“, – kalba tinklaraštininkė.

Lyderiaujančio lietuviškų padažų ir pagardų gamintojo „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovo Domo Grinkevičiaus teigimu, majonezas, pomidorų padažas, kečupas bei įvairūs padažai jau yra tapę neatsiejama lietuvių prekių krepšelio dalimi.

„Kad ir koks neramus būtų karantino laikotarpis, jo metu turime galimybę pamatyti, kokius produktus labiausiai vertina vartotojai. Augantys pardavimai rodo, kad padažų ir pagardų populiarumas nesitraukia, žmonės juos perka didesniais kiekiais, naudoja ieškodami įvairių kulinarinių sprendimų“, – teigia D. Grinkevičius.

Domas Grinkevičius

Naujus produktus rinkai nuolatos pristatantis gamintojas šiuo laikotarpiu siūlo skirti daugiau laiko eksperimentams virtuvėje, mėgautis gaminimo teikiamais malonumais ir ieškoti įdomių būdų, kaip panaudoti įprastus produktus. Šiam tikslui UAB „Daumantai LT“ deda visas pastangas užtikrindami, kad prekybos centrų lentynose netruktų jau pamėgtų tradicinių pagardų bei egzotiškais skoniais praturtintų produktų.

Lietuvių pamėgtas majonezas bei pomidorų padažas randa vietą ir tinklaraštininkės A. Černės šaldytuve. Ji pastebi, kad šie pagardai puikiai tinka siekiant sukurti naujus skonius kasdieniuose patiekaluose.

„Pats gardžiausias viščiukas mūsų šeimai yra marinuotas būtent majoneze, taip pat juo mėgstu pagardinti omletą, iš majonezo ruošiu ir savo mėgstamą „Ranch“ padažą. Pomidorų padažu gardinu įvairius troškinius, makaronų patiekalus, taip suteikdama jiems sodresnio skonio. Nepamirštu ir tokio padažo, kaip barbekiu, kuris idealai tinka gardinti šonkauliukams, troškiniams ar net tepti ant naminės picos“, – gardžių patarimų negaili „Saulėta virtuvė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių