Quantcast

M. Skuodis: leidinių pristatymo kainas reikia didinti, žada keisti žiniasklaidos rėmimą

Lietuvos paštui pranešus apie planus nuo kitų metų maždaug du-tris kartus didinti leidinių prenumeratos pristatymo kainas miestuose, susisiekimo ministras sako, jog kainas didinti reikia, tačiau kartu ketinama keisti žiniasklaidos rėmimo modelį.

„Kaina turi didėti, klausimas – kiek“, – ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime sakė ministras, atsakydamas į demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nario Algirdo Butkevičiaus klausimą, ar tikrai Lietuvos paštas ketina tris kartus didinti regioninės spaudos pristatymo įkainius. 

Pasak parlamentaro, rajoninių laikraščių redaktoriai įspėja, kad juos tiek padidinus „faktiškai vietinė žiniasklaida išnyks“.

M. Skuodis pabrėžė, kad kaimo vietovėse prenumeratos pristatymą valstybė remia, o miestuose dėl konkurencijos ji remti  šiuo metu negali: „Nes yra kitų lygiai taip pat tiekėjų ir panašiai“.

Jis taip pat informavo, kad Kultūros ministerija ketina keisti žiniasklaidos rėmimo modelį.

„Galbūt reikėtų remti ne pristatymą patį, o žiniasklaidos turinį. Bet čia jau viskas priklauso nuo mechanizmų. Kitaip sakant, šį klausimą tikrai dar diskutuojame, kalbame ir su leidėjais“, – tvirtino ministras.

M. Skuodis pernai lapkritį, prieš pirmąjį leidinių prenumeratos pristatymo branginimą miestuose kalbėjo, kad kartu su Kultūros ministerija ieškos sprendimų, kurie galėtų pagelbėti nelengvus laikus išgyvenančiai žiniasklaidai. Sprendimus žadėta įgyvendinti iki 2023-ųjų, tačiau kol kas jie nepriimti, rašė portalas vz.lt.

Ministras gyrė pašto įmonę, kad ji apie tai pranešė dabar, o ne rudenį, kai prasideda prenumerata. 

Kaina turi didėti, klausimas – kiek.

„Labai džiugu, kad paštas apie savo planus paskelbė dabar, o ne rudens laikotarpiu, kai prenumerata yra pradėta“, – Seime teigė M. Skuodis.  

Pasak jo, Lietuvos paštas antrus metus iš eilės kelia leidinių prenumeratos pristatymo kainas miestuose. Pernai jos augo dukart, o nuo kitų metų – dar 2-3 kartus, priklausomai nuo svorio. Leidėjai tai vadina šantažu ir sako, kad pristatymas taps brangesnis nei leidinys, skelbė vz.lt. 

Lietuvos paštas paneigė anksčiau žiniasklaidos skelbtą informaciją, kad prenumeratos pristatymo kainas miestuose įmonė ketina didinti 10 kartų.

„10 kartų bus didinama tik pristatymo įkainio fiksuota dalis. Nėra teisinga teigti, kad 10 kartų padidės kiekvieno leidinio pristatymo prenumeratoriams kaina. Kadangi prenumeruojamo leidinio pristatymo kainą sudaro tiek fiksuota dalis, tiek įkainis už leidinio svorį, vidutinė leidinio pristatymo kaina augs ženkliai mažiau“, – BNS teigė Lietuvos paštas.

Pasak įmonės, populiariausių 50 gramų leidinių pristatymo kaina nuo 2023 metų sausio didėja nuo 0,2 iki 0,65 euro, o 200 gramų – nuo 0,73 iki 1,18 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos antieuropossąjungos atsišaukimų vplatinimas eurosąjungosfikacija. Visuomenės okupacija, Visuomenės veiklos ryšys, Tautos pasipriešinimas, Žmonių visuomenės atsparumas. Visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais. LR Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys.G. Žaliagiris, A. Venckus, V. Adamkus, A. Kubilius. Š. Jonušas, Pilipavičius, E. Žigutis. Miknienė J. Raudeliūnienė, Levinskienė, Sakalaitė, Valaitis, , G. Petrauskas, P. Mačiulis, A. Palionis, M. Jurgutis, V. Matijošaitis, R. Simkautytė-Kundrauskė, H. Daktaras, G. Gelčys. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Anupras

Anupras portretas
Dainuoja Skuodis su pagiriotu Varijotu, t.y. Girijotu

Onė

Onė  portretas
Manau seniai laikas viską keisti nes tokių vagių retai kur rasi ir tai metai iš metų .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių