Quantcast

M. Skuodis su „Lietuvos geležinkelių“ valdyba aptars įmonės veiklą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis su valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) valdyba trečiadienį aptars tolesnę įmonės veiklą.

„Ministras susitiks su LTG valdyba, kuri šią savaitę turėjo savo posėdį, tai sprendimus pristatys ministrui. Apie tolesnę įmonės veiklą, jos diversifikavimą, naujas rinkas, aptars lūkesčių laišką“, – BNS sakė ministro patarėja Gabrielė Vasiliauskaitė.

M. Skuodis yra sakęs, kad Rusijos karas Ukrainoje skatina gerinti susisiekimą tarp Rytų ir Vakarų šalių, diversifikuoti krovinių vežimo būdus.

Dėl Vakarų sankcijų Rusijai ir Baltarusijai bei jų atsakomųjų veiksmų milijonų tonų krovinių šiemet netekusi LTG grupė atleis maždaug 2 tūkst. iš maždaug 8 tūkst. darbuotojų. Grupė atsisveikins su maždaug ketvirtadaliu įvairaus lygmens vadovų.

LTG anksčiau skelbė, kad šiemet perveš maždaug dukart mažiau krovinių – apie 26,5 mln. tonų. Tai bus didžiausias kritimas ir mažiausias pervežtas krovinių kiekis per įmonės veiklos istoriją. Dėl to grupė šiemet gali netekti apie 150 mln. eurų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių