Quantcast

M. Marcinkevičius: „Vilniaus prekybos“ grupės dividendai – nepateisinamai maži

  • Teksto dydis:

Paskelbus, kad "Vilniaus prekybos" grupė dividendų mokės 62 proc. arba 61 mln. eurų daugiau nei ankstesniais metais, o tam skirta suma augo sparčiau nei šių įmonių pelnas, apie 8 proc. grupės akcijų valdantis Mindaugas Marcinkevičius sako, kad dividendai nepateisinamai maži. "Vilniaus prekyba" teigia, kad dividendai šiemet buvo net padidinti, o ilgametė praktika mokėti santykinai nedidelius dividendus atspindi grupės politiką.

"Žinant įmonės dydį, dividendai yra nykštukiniai, o ir mokami jie tik dabar, kai įmonės veikla skaidrinama. Įmonės nepaskirstytas pelnas, mano skaičiavimais, yra 1,128 mlrd. eurų, o dividendai istoriškai mokami nebuvo", - "Verslo žinioms" sakė M.Marcinkevičius.

"Vilniaus prekyba" generalinė direktorė Raimonda Kižienė sako, kad, neskaitant šių metų, "Vilniaus prekybos" grupėje akcininkams išmokami dividendai niekada nebuvo labai dideli, palyginti su uždirbamu pelnu. Pavyzdžiui, dividendai sudaro nuo 23 proc. (įmonė "Leksita") iki 700 proc. ("Logus Verus") per metus uždirbto pelno, o vidurkis yra daugiau nei 50 proc. per metus uždirbto pelno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių