Quantcast

„Luminor“ kol kas neatsisako planų šiemet didinti būsto paskolų portfelį

Nepaisant pandemijos, „Luminor“ banko Lietuvoje paskolų portfelis šiemet augo sparčiau negu pernai. Per pusmetį būsto paskolų portfelis išaugo 26 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, praneša bankas.

Anot „Luminor“ banko Privačių klientų finansavimo grupės vadovės Lietuvoje Reginos Ungulaitienės, prasidėjus COVID-19 pandemijai ir karantinui, banko klientų susidomėjimas būsto paskolomis smarkiai sumažėjo, tačiau šiuo metu paraiškų būsto įsigijimui gauti „Luminor“ sulaukia tiek pat, kiek ir iki pandemijos.

„Įvykiai klostėsi greitai ir dauguma rinkų tiesiog sustingo, todėl nieko keisto, kad vartotojai atidėjo bet kokius ilgalaikius sprendimus. Dabar gi matome, kad bent jau lūkesčių lygmeniu sugrįžome į normalų ritmą – klientai atsargesni ir atidžiau planuoja, tačiau vis drąsiau apsisprendžia dėl būsto. Birželio mėnesį bankas jau išdavė būsto paskolų daugiau negu pernai tokiu pat metu – tai rodo, kad grįžtame į cikliškumą ir sezoniškumą, kuris buvo anksčiau.

Šiandiena klientų, siekiančių gauti būsto paskolą, vertinimo principai nėra pasikeitę, kaip ir anksčiau, atsižvelgiame į šeimos pajamas ir jų tvarumą. Mes kol kas nekeičiame savo pernai deklaruotų siekių šiemet didinti būsto paskolų portfelį ir suteikti žmonėms galimybę įsigyti namus pačiomis palankiausiomis sąlygomis“, – pranešime cituojama R. Ungulaitienė.

Iš viso paskolų atostogomis „Luminor“ banke pasinaudojo iki 2000 asmenų, tačiau šiandien jau matomas reikšmingas tokių klientų mažėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių