Quantcast

„Luminor“ bankas Lietuvoje atleis 420 darbuotojų

Metų pradžioje įgyvendinęs susijungimą Baltijos šalyse, „Luminor“ toliau tęsia suplanuotus pokyčius, diegia naują veiklos modelį ir planuoja mažinti savo komandą, praneša bankas.

Per šiuo metus Lietuvoje „Luminor“ komanda laipsniškai sumažės 420 darbuotojų, pokyčiai palies visus organizacijos struktūros lygius. Estijoje ir Latvijoje organizacijos atitinkamai sumažės 130 ir 250 darbuotojų. Iš viso šiuo metu „Luminor“ banke Baltijos šalyse dirba apie 3000 darbuotojų.

Užbaigęs juridinį susijungimą, po kurio Estijoje įkurta banko būstinė valdo banko skyrius Lietuvoje ir Latvijoje, „Luminor“ pradeda transformacijos etapą, kurio metu keičiamas veiklos modelis. Laipsniškai pereinant prie naujo verslo modelio, neliks besidubliuojančių pareigybių, kai kurių vadovybės lygių, tai pridės greičio – ir sprendimų priėmime, ir klientų aptarnavime. Taip pat naujas veiklos modelis leis optimizuoti veiklą ir sparčiau investuoti į technologinius sprendimus.

„2017 m. įkūrus „Luminor“, pagrindinis tikslas buvo užtikrinti stabilų banko darbą, paslaugų klientams teikimą, kokybišką aptarnavimą, todėl darbuotojų skaičius nuo susijungimo išliko mažai pasikeitęs. Dabar mes įžengėme į iš anksto suplanuotą, bet sunkiausią banko pokyčių etapą. Supaprastintas veiklos modelis leis mums sumažinti veiklos išlaidas ir daugiau investuoti į naujus sprendimus, – pranešime sako „Luminor“ Lietuvos skyriaus vadovas Andrius Načajus. – Organizacijos mažėjimas bus įgyvendintas etapais visus 2019 m. Su darbuotojais atsisveikinsime pasiūlydami papildomas išmokas, taip pat organizuosime mokymus bei individualias konsultacijas žengiant į kitą karjeros etapą. Nuoširdžiai dėkoju darbuotojams už jų indėlį kuriant „Luminor“ ir didžiausią bankinio sektoriaus pokytį Baltijos šalyse“.

Kadangi tai yra reikšmingas darbuotojų skaičiaus pokytis, „Luminor“ apie tai informuos atsakingas institucijas įstatymų nustatyta tvarka, į pokyčių procesą įtraukta „Luminor“ Lietuvos skyriaus Darbo taryba, atstovaujanti banko darbuotojų interesams, teigiama banko pranešime.

Mažinamas darbuotojų skaičius, pagal pranešimą, kasdienei banko veiklai įtakos neturės – banko operacijos vyks įprastu ritmu. Apie produktų ir paslaugų pokyčius ir naujus pasiūlymus „Luminor“ informuos įprastai.

„Luminor“ yra trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 16 proc. indėlių ir 22 proc. paskolų rinkos dalis. 3 000 banko darbuotojų Baltijos šalyse aptarnauja per milijoną klientų. Banko kapitalizacijos rodiklis yra 17,3 proc. ir sudaro 1,8 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

banko matas

banko matas portretas
stambus eurai isvezti,liko smulkme,o is jos maza nauda.

gal taip

gal taip portretas
ziurkes visuomet pirmos pabega is skestanciu laivu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių