Quantcast

„LTG Cargo“ lapkritį pervežė 44 proc. mažiau krovinių nei prieš metus

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkelių“ grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ lapkričio mėnesį, preliminariais duomenimis, pervežė apie 2,6 mln. tonų krovinių – 44 proc. mažiau nei prieš metus.

Krovinių srauto kritimą lėmė Rusijai bei Baltarusijai paskelbtos sankcijos, dalies klientų savarankiškai priimti sprendimai nebegabenti krovinių iš šių šalių bei „LTG Cargo“ veiksmai, kuriais nuo karo Ukrainoje pradžios mažinamos sąsajos su šiomis šalimis, BNS Plius pranešė „LTG Cargo“.

Lapkritį „LTG Cargo“ į Klaipėdos uostą ir iš jo pervežė daugiau kaip 0,8 mln. tonų krovinių. Kaliningrado tranzito per Lietuvos teritoriją apimtis siekė apie 0,7 mln. tonų, vietiniai gabenimai – taip pat apie 0,7 mln. tonų, dar 0,4 mln. tonų krovinių vežta kitomis kryptimis. 

Per mėnesį bendrovė pervežė beveik 0,9 mln. tonos naftos ir jos produktų, daugiau kaip 0,5 mln. tonų mineralinių medžiagų (cemento, žvyro, skaldos ir panašiai), apie 0,4 mln. tonų žemės ūkio produkcijos, daugiau kaip 0,2 mln. tonų maisto produktų, taip pat apie 0,5 mln. tonų kitų produktų. 

Intermodalinių krovinių maršrutu Kaunas–Duisburgas lapkritį pervežta apie 5 tūkst. tonų krovinių.

„LTG Cargo“ iki gruodžio taip pat pervežė apie 73 tūkst. tonų žemės ūkio produkcijos iš Ukrainos, dar 104 tūkst. tonų naftos ir jos produktų gabenta iš Lietuvos į Ukrainą.  

Preliminariu vertinimu, „LTG Cargo“ šiemet perveš maždaug dukart mažiau krovinių nei pernai – apie 26,5 mln. tonų. Pernai bendrovė pervežė 51,1 mln. tonų krovinių – 4,3 proc. mažiau nei 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių