Quantcast

„Linava“ stabdo draudimo bendrovės projektą: bendrovės steigėjams grąžins lėšas

Praėjusią savaitę vykusiame vežėjų asociacijos „Linava“ prezidiumo posėdyje priimti sprendimai stabdyti draudimo bendrovės steigimą.

„Linavos rizikų valdymas“ vadovas Saulius Peleckas įpareigotas atsiimti prašymą išduoti draudimo licenciją bei pateikti „Linavai“ organizacinio fondo ir banko sąskaitos likučių ataskaitą.

Taip pat buvo priimtas sprendimas atšaukti iš „Linavos rizikų valdymas“ valdybos S. Pelecką, Darių Kamuntavičių ir Marjaną Svirko. Vietoje šių asmenų į valdybą paskirti Mečislavas Atroškevičius, Zenonas Buivydas ir Andrius Dubinas. Jiems pavesta atidžiai stebėti draudimo bendrovės uždarymo procedūras bei užtikrinti lėšų grąžinimą bendrovės steigėjams.

„Linavos“ generalinis sekretorius M. Atroškevičius teigia, kad naujos draudimo bendrovės sėkmė būtų abejotina.

„Visų pirma noriu apgailestauti, kad „Linavos“ vežėjams kartu su investuotojais nepavyko įgyvendinti draudimo bendrovės projekto. Steigiant draudimo bendrovę iškilo įvairių aplinkybių, kurios neprisidėjo prie sėkmės, ir šiandien esame tokioje situacijoje, kai reikia pripažinti – tęsiant projektą didėtų sąnaudos, o sėkmė būtų labai abejotina.

Todėl pastarosiomis dienomis buvo pasirinktas išmintingas sprendimas padėti tašką draudimo bendrovės istorijoje. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje ir turime judėti toliau, atlikti visas būtinas procedūras, kurios užtikrins sklandų ir skaidrų lėšų grąžinimą vežėjams“, – sako M. Atroškevičius.

Anot jo, jau sukurta teisinė bazė grąžinti lėšas bendrovės steigėjams.

„Noriu pabrėžti, „Linavos“ prezidiumas vasario 12 d. posėdyje pagal susiklosčiusias aplinkybes priėmė visus sprendimus, kad būtų sukurta reikalinga teisinė bazė lėšų grąžinimui. Todėl dabar jau turime sukurtą teisinę aplinką būtiniems darbams atlikti“, – teigia „Linavos“ generalinis sekretorius.

ELTA primena, kad siekis steigti vežėjų draudimo bendrovę kilo 2018 metais, kai tuometis asociacijos „Linavos“ prezidentas Erlandas Mikėnas įtarė, kad tarp draudikų išnyko konkurencija.

Pirmaisiais veiklos metais buvo planuojama, kad ne tik privalomuoju, bet ir Kasko draudimu būtų apdrausta apie 6,5 tūkst. transporto priemonių, tarp jų ir lengvieji automobiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ЗИС

ЗИС portretas
Bet tai atlyginimu nekukliai issimokejo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių